Сб. Вер 21st, 2024

Рекомендації з просування в Тік Ток. Про що знімати відео: практичні поради. Секрети, як стати популярним в Тік Тоці

Як знімати відео в Тік Ток: гайд для новачків – від вибору гаджетів до просування

Аудиторія Tik Tok на 2024 рік складає 1.5 млрд активних користувачів. Короткі відеозаписи допомагають швидко знаходити шанувальників, продавати різноманітні товари й послуги, розвивати власний бренд. Якщо ви вражені потенціалом та хочете використовувати можливості платформи задля розвитку власного бізнесу, дізнайтеся, як знімати відео в Тік Ток. Це нескладно, особливо якщо відразу користуватися декількома правилами.

Якісна підготовка – запорука швидкого просування в Тік Ток

Навіть якщо у вас немає амбіцій щодо підкорення світового ринку, до того як створити відео в Тік Ток, підготуйтеся. Ось програма-мінімум:

  • поцікавтесь трендами
  • проаналізуйте конкурентів
  • заповніть профіль
  • оберіть тему та стиль

Щоб розкрутити ТікТок та залучити якомога більше підписників, варто розібратися з платними і безплатними інструментами роботи з соцмережами. Вони допоможуть зібрати інформацію про цільову аудиторію, проаналізувати поведінку користувачів, а також збільшити кількість переглядів і фоловерів на вашій сторінці.

Як правильно знімати відео в Тік Ток

Є два способи, як користуватися Тік Током як автор контенту. Ви можете знімати відео безпосередньо у додатку, натиснувши на «+» внизу екрана, а потім відредагувати його за допомогою вбудованих функцій платформи та:

  • додати стікери, голосові та візуальні ефекти
  • створити опис відеоролика
  • підібрати обкладинку
  • задати налаштування конфіденційності

Після цього відео можна опублікувати або ж зберегти у чернетках для подальшої публікації.

Інший варіант — створити ролик та відредагувати у спеціалізованій програмі, і лише потім завантажити в TikTok. 

Можна використовувати будь-який з цих методів та стати популярним в Тік Тоці, головне – приділяти увагу якості контенту.

Як створити відео в Тік Ток: гаджети, які вам потрібні

Для створення відео потрібно мати:

  • смартфон і/або камеру
  • мікрофон
  • навушники
  • комп’ютер

Для більшості початківців достатньо мати смартфон з непоганою камерою: знімати відео з музикою на айфоні може будь-хто. Якщо ви плануєте створювати контент про подорожі, активний відпочинок або спорт, варто також купити екшн-камеру на кшталт GoPro.

Ще один обов’язковий атрибут ТікТок блогера — це мікрофон. Він допоможе зробити звук чистим і якісним навіть без додаткової обробки. Оптимальний варіант — мікрофон, який можна використовувати як зі смартфоном, так і з відеокамерою.

Навушники знадобляться для запису відео та прямих ефірів. Рекомендуємо звернути увагу на Bluetooth-навушники з функцією шумопоглинання.

Для обробки та просування в Тік Ток знадобиться комп’ютер, який потягне сучасний софт. Початківцям достатньо ПК або ноутбука, що дозволяє зробити заставку, накласти музику, обрізати відео та зробити монтаж.

Базові правила: про що знімати Тік Ток не можна

Що знімати в Тік Ток? Перш за все, це має бути тема, що цікава саме вам. Вона може бути присвячена спорту, навчанню, розвагам — будь-чому, про що ви в змозі розмовляти годинами. Не варто братися за тему, яка вам не близька.

По-друге, розберіться в тому, що можна знімати в Тік Ток, а що — ні. На платформі заборонено публікувати контент, що пов’язаний з:

  • азартними іграми
  • алкоголем, тютюном і наркотиками
  • вогнепальною та небезпечною зброєю
  • шахрайством і введенням в оману

Обов’язково ознайомтесь з правилами спільноти, перш ніж публікувати перший ролик для TikTok. 

Як знімати відео в Тік Ток: ідеї

Окрім якості картинки та звуку, на охвати впливає сюжет відео. Як стати популярним в Тік Ток? Слідкуйте за трендами! Зараз неабияку увагу привертають челенджі, скетчі, виконання пісень в караоке, обговорення останніх подій тощо.

Не бійтеся експериментувати з форматами відео. Ось кілька цікавих ідей:

  1. Зробіть не просто коротке відео для TikTok, а міні-фільм з переходами. Для цього можна використати кілька локацій та персонажів. Якщо ви не можете відразу грати за сценарієм, знімайте звичайний ролик, а потім змонтуйте його.
  2.  Створіть дует із самим собою. Для цього у соціальній мережі передбачена спеціальна функція: вона вмикається натисканням кнопки у вигляді стрілочки, що розташована з правого боку екрана. Щоб зняти дует в Тік Тоці, виберіть потрібне відео та натисніть на цю кнопку, й автоматично отримаєте два окремих відео.
  3. «Грайтеся» зі швидкістю зйомки. Спочатку спробуйте її уповільнити за допомогою повзунка – від 0.3x до 3x. Коли ви розберетесь з уповільненням, комбінуйте у відео швидку та уповільнену зйомку, щоб зробити ролик схожим на голлівудський фільм.

Безумовно, на популярність відео в TikTok впливає й акторська майстерність. Намагайтеся не просто вимовляти репліки, а використовувати інтонацію та жестикуляцію, різні костюми та макіяж.

Підсумуємо: з чого почати

Для просування відео в TikTok варто підготувати сценарій, проаналізувати тренди та уважно розібрати ролики, що вже популярні в обраній вами ніші. Бажано зібрати хоча б мінімальний набір гаджетів для якісної зйомки, озвучування та обробки. А головна запорука успіху — наполегливість та креативний підхід.

*



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.