Пт. Вер 20th, 2024

Корисно знати її значення

Колаж: Главред

Що означають білі зигзагоподібні лінії? Це питання ставив собі, мабуть, кожен водій-початківець. Видання The Sun вирішило пояснити значення цієї дорожньої розмітки.

Так, в Україні білі зигзагоподібні лінії, або розмітка 1.24 (ламана крайова та осьова лінії) – попереджає про наближення до пішохідного переходу чи велосипедного переїзду з підвищеною небезпекою (обмежена їх видимість, підвищений рівень аварійності, наявність поблизу навчальних закладів) з метою концентрації уваги водія.

Ці лінії зазвичай знаходяться по обидва боки переходу і служать для заборони паркування та обгону в цих зонах.

  • Варто зауважити, що згідно з правилами дорожнього руху, паркуватися на перехресті або в зоні, позначеній зигзагоподібними лініями не можна.

Крім того, зигзагоподібні лінії намальовані поруч з узбіччям та по центру дороги означають, що ви не повинні обганяти транспортний засіб, який рухається попереду, коли наближаєтесь до переходу.

Це правило встановлено для того, щоб пішоходи, в тому числі діти та маломобільні групи населення, мали чіткий і безперешкодний огляд дороги, що підвищує безпеку для всіх, – наголошує видання.

Білі зигзагоподібні лінії діють 24/7, тобто вони застосовуються постійно і не підпадають під обмеження певного часу чи дати.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.