Чт. Вер 19th, 2024

Серед пасажирів було восьмеро дітей

Суспільне Полтава

 

У Яремчі, що на Прикарпатті, вранці 30 серпня працівники ТЦК та поліцейські затримали водія туристичного автобуса з Полтавщини. Чоловік перевозив 50 людей, з яких восьмеро – діти.

Про це розповіла одна з пасажирок автобуса Юлія.

«Водій зупинився неподалік заправки. Поки люди відійшли поїсти чи в туалет, під’їхала поліція разом із Надвірнянським ТЦК. Водія із документами, ключами від автобуса та грошима на пальне посадили в автомобіль та забрали. Усі люди залишились на вулиці. Виїзд у Полтаву мав бути завтра вранці. З водієм їхав його 14-річний син, який залишився зараз один, бо тата забрали. Дитина намагалась додзвонитись до батька, він йому тільки сказав, що він у Франківську в лікарні проходить ВЛК», – розповіла Юлія. 

Пресофіцер Івано-Франківського ТЦК та СП Дмитро Бойканюк відмовився коментувати будь-які питання з цього приводу, порадивши написати інформаційний запит до Сухопутних військ ЗСУ.

Юрист Дмитро Моргун каже, затримувати водія та забирати його з робочого місця поліція і ТЦК не мали підстав. Цими діями вони порушили конституційне право на виконання трудових обов’язків та перевищили свої службове повноваження. 

Самих же пасажирів автобуса пообіді пересадили на місцевий транспортний засіб, розповів другий водій автобуса Олександр.

Оскільки його колегу затримали, то пасажирів до Полтави він повезе самостійно 31 серпня. За його словами, на таку відстань супроводжувати має ще один водій. Відстань від Яремче до Полтави становить понад 900 км. 

Джерело



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.