Чт. Вер 19th, 2024

В чому полягає принцип роботи такого пристрою?

Датчик, який вміє точно зчитувати стан рослин безпосередньо зі стебла або стовбура плодових дерев чи винограду, розробила компанія Croptide з Нової Зеландії. Про це повідомляє iFarming.

Унікальність так званого смартгодинника для рослин полягає в тому, що його використання максимізує врожайність, покращує якість плодів, зменшує витрати води на 50%.

– Розробники називають датчик Croptide смартгодинником для рослин, який дає чітке розуміння того, що саме потрібно рослині в конкретний момент.

 

Фермери отримують практичну інформацію, яка допомагає їм ухвалювати ефективніші рішення для захисту або живлення своїх насаджень, – повідомляє видання.

Як розповідає співзасновник і генеральний директор компанії Croptide Хеміш Пенні, технологія Croptide максимізує врожайність, покращує якість плодів, зменшує витрати води на 50%, а також забезпечує кращі фінансові й екологічні результати:

– Завдяки датчикам Croptide фермери заощаджували до половини того обсягу води, який вони раніше використовували для поливу, – розповідає співзасновник.

Нещодавно інвестиційний проєкт на суму $2,56 млн був закритий компанією. Тепер Croptide проводить комерційні пілотні випробування своєї сенсорної технології на яблунях, винограді та ківі – трьох основних багаторічних культурах Нової Зеландії.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.