Пт. Вер 20th, 2024

Причиною ситуації експерти називають скорочення пропозиції

Ціни на огірки у серпні б’ють рекорди. Станом на 29 серпня вартість овоча складає 40-60 грн/кг. За останній тиждень вони здорожчали на 14%, повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Зазначається, що основною причиною цінового зростання в даному сегменті оператори ринку називають скорочення пропозиції як тепличного, так і ґрунтового огірка.

Попри подорожчання попит на тепличний огірок на українському ринку залишається досить високим. Водночас основну частку продукції відкритого ґрунту зараз становить огірок невисокої якості, що підвищує інтерес покупців до якіснішої продукції з теплиць.

Компенсувати нестачу місцевої продукції за рахунок імпортних огірків компаніям поки що не вдається, оскільки в сусідніх країнах пропозиція в цьому сегменті також обмежена.

Ціни на овочі в Україні

Знижуються ціни на білокачанну капусту до 17-20 грн. Продовжує дешевшати морква. На цей овоч ціни впали з 12-15 до 10-12 грн/кг.

Представникам українських тепличних комбінатів в чергове вдалося підвищити відпускні ціни на наявні обсяги томатів. Станом на 23 серпня виробники були готові відвантажувати тепличний томат не дешевше 35–50 грн/кг.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.