Пт. Вер 20th, 2024

Вони перетворять будь-яку стильну квартиру на засмічену комору 

Нам важко позбуватися старих речей. Ми постійно переконуємо себе, що це ще згодиться на дачі, або можуть настати часи, коли ці речі знову будуть актуальними. 
Але якщо ви хочете вже зараз жити у просторій квартирі, від непотребу доведеться вчитися позбуватися.

Старі іграшки 

М’які іграшки швидко стають неактуальними. Хоч м’яке ведмежа або лялька з довгим волоссям справді можуть бути найкращими друзями для малюка, але недовго – рівно доти, доки він не знайде собі нове захоплення. І якщо велика кількість іграшок у дитячій ще можна якось виправдати, то в кімнаті у дорослого – ні.

Фахівці радять вчасно позбавлятися непотрібних іграшок. Ваші друзі та знайомі з дітьми будуть раді отримати у подарунок робота чи машинку на радіокеруванні. Якщо ні, іграшки можна віддати до дитячого будинку.

Пам’ятайте, що спогади зберігаються в серці, а не в іграшці. Якщо у вас є дорога серцю іграшка, з якою ви не в змозі розлучитися, залишіть її. Але одну, а не 1000 і 1.

 Порожні упаковки 

Банки, пляшки, картонні коробки та інше пакування навряд чи колись ще вам знадобляться, але при цьому вони займають багато місця. Зайвої тари, яка погіршує естетику приміщення та створює візуальний шум краще позбуватися в першу чергу.

 Натомість слід вибрати стильні контейнери та використовувати їх для зручного зберігання речей.

Зламана техніка

На балконі й в кухонних шафах часто можна виявити зламані гаджети або ті, якими ніхто з родини так і не користується. Проведіть ревізію та розподіліть знайдені предмети по трьох коробках: у першу покладіть те, що плануєте викинути, у другу – те, що можна продати чи подарувати, у третю – те, що хочете залишити на деякий час.

Головне – не відправляти на дачу техніку, яку ви не плануєте використовувати, інакше вийде так, що ви звільняєте один простір, при цьому захаращуючи інший.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.