Пт. Вер 20th, 2024

Перелік вас здивує

На фото собака породи басенджі

Дослідження Американського товариства тестування темпераменту показало, що перші місця в рейтингу найбільш агресивних порід собак посідають милі домашні тварини.  

1. Чіхуахуа

Найменша у світі порода очолює рейтинг найбільш агресивних собак. Ці іграшкові собачки дуже прив’язані до опікуна і через ревнощі вони можуть накидатися на інших людей, особливо на незнайомих.

2. Басенджі

Це невеликі красиві короткошерсті собаки, які майже не гавкають. Однак вони люблять домінувати над іншими собаками і активно захищають свої іграшки. Якщо підкрастися до них ззаду, вони можуть навіть вкусити.Також ці собаки не люблять, коли їх обнімають і притуляють.

3. Такси

Вони мають мисливські інстинкти, тому їм не варто жити під одним дахом з дрібними тваринами – хом’яками, щурами й мишками.

4. Чау-чау

Ці собаки мають домінантний і впертий характер, тож їх не рекомендують заводити опікунам-новачкам. Щоб чау-чау був чемним, він потребує навчання з професіоналами.  

5. Доберман пінчер

Собаки дуже розумні і їх часто використовують для охорони, роботи в поліції та подібних службах. Ці собаки потребують виховання лідером, тоді вони можуть добре уживатися навіть з дітьми та іншими собаками. Якщо ж тварин виховувати не правильно, вони можуть бути агресивними й небезпечними.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.