Пт. Вер 20th, 2024

Та де і як шукають потрібну інформацію

Аналітики з Bernstein Research за результатами дослідження кажуть, що «Google втрачає свій статус дієслова». На зміну фрази google it («загугли») прийшов вислів search it («знайди»).

При цьому підлітки часто шукають інформацію не в Google, а звертаються за рекомендаціями в TikTok або знаходять дані про продукт на його сайті або в додатку. 

Покоління користувачів, що народилися в 1997-2012 роках, стало першим, яке з дитинства має доступ до гаджетів і більшу частину життя проводить онлайн. Тепер це покоління активно входить в економіку і починає впроваджувати тренди.

Покоління Z, і особливо покоління Альфа, практично не використовують дієслово «гуглити», вони просто кажуть: «Пошукай це»”, – зазначають аналітики.

У 2006 році автори словника Merriam-Webster включили до нього слово «google» у значенні «шукати що-небудь в інтернеті».

Тоді дієслово «to google» приєдналося до дієслова «to xerox» і стало офіційно вважатися нормативною лексикою англійської мови.

Відмову молодих людей від «гуглити» можна вважати тривожним для Google, оскільки вихід із вживання пов’язаного з компанією дієслова може вказувати на зниження її популярності.

Прекрасним прикладом тому може стати давно забутий усіма рекламний слоган із 90-х «Do you Yahoo!?» («А ви з Yahoo!?»). Yahoo! з’явилася на кілька років раніше за Google, і її успіх був багато в чому обумовлений відсутністю конкурентів. На початок нового тисячоліття капіталізація компанії досягла 130 мільярдів доларів, але потім з’явилися конкуренти, яким компанія програла.

 



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.