Чт. Вер 19th, 2024

Він не сповна розуму?

Чоловік, що, начебто, намагався вбити Дональда Трампа в його гольф-клубі West Palm Beach був ідентифікований як Раян Веслі Раут.

Озброєний гвинтівкою з оптичним прицілом, він намагався наблизитися до гольф-корту, але був помічений агентом секретної служби та почав утікати, однак був заарештований.

При цьому лунали постріли

РАУТ НЕ СПОВНА РОЗУМУ?

Соцмережі Раута демонструють підтримку України, яка в багатьох своїх проявах виходить за межі розумного та дозволяє запідозрити, що чоловік цей, хоч і щиро – на боці України, але трохи несповна розуму.

Як повідомляє CNN, починаючи з 2022 р. Раут опублікував буквально сотні постів на платформі Х, де заявляв, що готовий «померти у боротьбі» і що «нам потрібно спалити Кремль дотла».

Зазначається, що у 2023 році Раут використовував ще й свою сторінку у Facebook, щоб заохотити іноземців брати участь у війні на боці України.

Він також називав себе нібито «неофіційним посередником» української влади та закликав афганських солдатів воювати за Україну.

«Воїни Афганістану — Україна певною мірою зацікавлена ​​в 3000 солдатів, тому мені потрібно, щоб кожен солдат, який має паспорт, надіслав мені копію свого паспорта для виряджання до України», — зазначив він в одному з дописів.

За даними CNN, Раян Веслі Рут, 58-річний проходить через реєстри, як власник невеликої будівельної компанії на Гаваях, проте, одночасно він також неодноразово притягався до суду.

Відомо, що в 2002 році чоловік був заарештований за те, що поклав руку на вогнепальну зброю, коли його зупинила поліція, після чого забарикадувався в офісі.

Також судді зобов’язали чоловіка виплатити десятки тисяч доларів позивачам за різними адміністративними справами.

 

Водночас державні та федеральні органи влади звинувачували його у несвоєчасній сплаті податків.

Син затриманого характеризує його як «люблячого і турботливого батька».

 

Він називає його «чесною і працьовитою людиною» та «мучеником за ідею».

15 вересня у штабі кандидата у президенти США від Республіканської партії заявили, що поблизу Дональда Трампа стріляли, проте він перебуває у безпеці.

Трохи згодом офіс шерифа округу Мартін взяв під варту ймовірного підозрюваного, який, як вважають, був пов’язаний з інцидентом зі стріляниною.

Сам Дональд Трамп заявив, що він не дістав поранень під час стрілянини.

За словами представників правоохоронних органів, підозрюваний нібито зміг просунути дуло гвинтівки крізь огорожу.

Він був на відстані 300−500 ярдів від Трампа, коли секретна служба помітила Рута і відкрила вогонь.

 

Чоловік зміг втекти, але пізніше був заарештований.

ФБР повідомило, що розцінює стрілянину у Флориді як новий ймовірний замах на Трампа.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.