Чт. Вер 19th, 2024

Практичні поради

Втулки від туалетного паперу можуть стати несподівано корисними у побуті. З них можна створити різні речі, які допомагають вирішувати щоденні справи.

Що можна зробити з втулки від туалетного паперу

  1. Організуйте шнури

Чи бувало таке, що ви плуталися у шнурах, не розуміючи, який до чого підходить? Просто згорніть шнури петлями та вставте кожен у втулку, а для більшої зручності промаркуйте їх. Це допоможе зберігати порядок у вашому технічному арсеналі.

  1. Чохол для кухонного ножа

Якщо у вас є гострі кухонні ножі, важливо їх правильно зберігати, щоб уникнути пошкоджень лез. Просто розплющте картонну трубку, вставте ніж і закріпіть скотчем. Це допоможе зберегти леза гострими та захистить вас від можливих порізів.

  1. Прибирання у важкодоступних місцях

Важкодоступні куточки вдома можуть бути справжнім викликом для пилососа. Але тут на допомогу приходить проста втулка. Притисніть втулку до кінця шланга пилососа і використовуйте її як насадку для досягнення найменших тріщин.

  1. Закваска для насіння

Якщо ви захоплюєтеся садівництвом, то втулки можуть стати чудовим матеріалом для заквасок. Зробіть кілька прорізів на одному кінці втулки, складіть їх та закріпіть скотчем. Додайте ґрунт і насіння – і ваша розсада готова!

  1. Розпалювач для вогнища

Втулка може стати чудовим помічником під час походів. Зберіть ворс із сушарки та порожні втулки. Наповніть їх ворсом, загорніть у газету чи вощений папір, і ви отримаєте ідеальний розпалювач для вогню.

  1. Фіксатор для обгорткового паперу

Втулка допоможе уникнути проблем зі зберіганням обгорткового паперу. Просто зробіть проріз у втулці та надягніть її на обгортковий папір – це допоможе тримати рулон у порядку, – підказує автор.

  1. Зберігання штанів без складок

Якщо вам потрібно уникнути складок на штанах під час їх зберігання, то проста втулка стане вам у пригоді. Надягніть розрізану втулку на перекладину вішалки для одягу, і це допоможе уникнути складок на штанах.

  1. Зберігання резинок для волосся

Якщо резинки для волосся постійно зникають, спробуйте зберігати їх на втулці. Просто надягніть резинки на втулку, і вони завжди будуть під рукою.

 

  1. Організація пряжі

Для тих, хто в’яже, втулки стануть чудовим органайзером для пряжі. Обмотайте пряжу навколо втулки, і вона не буде плутатися.

  1. Годівничка для птахів

Виготовити годівничку для птахів із втулки – це легко та цікаво. Намажте втулку арахісовим маслом, обваляйте її в пташиному кормі та повісьте на дерево. Птахи будуть у захваті! – зазначає автор.

  1. Розваги для дітей

Втулки можна використовувати для різноманітних творчих проєктів з дітьми – від органайзерів до святкових прикрас. Це чудовий будівельний матеріал для маленьких ручок.

  1. Іграшка для кота

Коти обожнюють гратися з втулками. Зробіть кілька надрізів по краях втулки, розправте їх, і ваш кіт буде у захваті від нової іграшки.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.