Чт. Вер 19th, 2024

Це варто знати

Під час семінару про сімейні пари в університеті Фресно, штат Каліфорнія, один зі спікерів запитав жінку в аудиторії: «Ваш чоловік робить вас щасливою?»

У цей момент чоловік підняв голову, абсолютно впевнений у собі. Він знав, що його дружина відповість ствердно, тому що вона ніколи не скаржилася під час їхнього шлюбу.

Але дружина відповіла рішуче, дуже категоричне «ні»!

 

«Ні, мій чоловік не робить мене щасливою!»

Її чоловік був повністю здивований, але вона продовжила:

«Мій чоловік ніколи не робив мене щасливою, але я щаслива. Щасливий він чи ні, це залежить від нього, а не від мене.

 

Моє щастя залежить лише від однієї людини: мене!

 

Це я вирішую, що я буду щаслива у кожній ситуації та кожній миті свого життя, бо якби моє щастя залежало від когось, чогось чи обставин на землі, у мене були б серйозні проблеми».

Усе, що існує в цьому житті, постійно змінюється: людина, багатство, моє тіло, клімат, моя воля, задоволення, друзі, моє фізичне та психічне здоров’я. Тож, список нескінченний.

Я повинна вирішити бути щасливою незалежно від усього іншого. Чи пуста моя хата, чи повна, я щаслива! Незалежно від того, виходжу я в супроводі чи сама, я щаслива! Незалежно від того, заробляю я добре чи ні, я щаслива!

Зараз я одружена, але вже була щасливою самотня. Я щаслива сама по собі.

Я називаю «переживаннями» інші речі, людей, моменти, ситуації. Вони можуть приносити мені моменти радості чи смутку, а можуть і ні.

Коли помирає людина, яку я люблю, я щаслива людина, яка неминуче переживає момент смутку. Я вчуся через минулий досвід і живу тим, що є вічним, як любов, прощення, розуміння, допомога, прийняття, втіха.

Деякі люди кажуть: «Сьогодні я не можу радіти тому, що:

– Я хворий;

– У мене немає грошей;

– Дуже жарко;

– Занадто холодно;

– Мене хтось образив;

– Людина мене більше не любить;

– Я не знав, як похизуватися;

– Мій чоловік не такий, як я очікувала;

– Мої друзі не роблять мене щасливим;

– Моя робота не цікава і так далі».

Я люблю своє життя, але не тому, що моє життя легше, ніж життя інших людей. Це тому, що я вирішила бути щасливою і відповідаю за своє щастя.

Коли я знімаю цей обов’язок зі свого чоловіка та будь-кого іншого, я звільняю їх від тягаря «носити мене на своїх плечах». І так мені вдалося мати щасливий шлюб усі ці роки.

Тож ніколи не залишайте в руках іншої людини такий великий обов’язок взяти на себе та створити ваше щастя.

Будь щасливий і щаслива, навіть коли спекотно, навіть коли ти хворий, навіть коли у тебе немає грошей, навіть коли хтось тобі кривдить, навіть коли тебе не люблять або ти себе не цінуєш…»

Джерело



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.