Пт. Вер 20th, 2024

Адвокатка здивувала заявою

Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Адвокатка Таміла Алексик заявила, що повістки, згенеровані в електронному реєстрі, вже почали розсилати військовозобов’язаним через «Укрпошту». З 17 вересня вже відправили 6 000 повісток.

Перші повістки поштою отримають ті військовозобов’язані, які оновили свої дані до 16 липня.

Гадаю, що першими будуть ті, хто оновив данні – бо інформація про них є в ТЦК та СП. Їх шукати не потрібно. А от інформацію про людей, які не оновили дані треба шукати, шляхом генерування інформації у «Дії», де багато хто зареєструвався, чи у інших реєстрах. Тобто тут ще потрібно, як то кажуть, напружитися і попрацювати, щоб виявити таких осіб, – зауважила Таміла Алексик.

Вона також додала, що чимало українців досі вважають, що повістку потрібно обов’язково вручити людині в руки під особистий підпис. Однак це вже не так.

Ті часи пройшли. Порядок вручення повісток прописаний у Постанові Кабміну №560 до нього внесли чимало змін. І з цього документу, мене найбільше тривожить пункт про особливості вручення повісток – якщо особа не отримала повістку особисто або її не було за місцем реєстрації, то вважається, що людина все одно отримала повістку. Саме це у найближчому майбутньому створить чимало проблем, – пояснила адвокатка.

Тепер належним підтвердженням оповіщення резервіста або військовозобов’язаного про виклик до ТЦК:

  • отримання поштового відправлення із підтвердженням цього факту;
  • відмова отримати поштове відправлення із відповідною відміткою про це;
  • проставлення відмітки про відсутність особи за адресою місця проживання особи, повідомленою цією особою ТЦК під час уточнення своїх облікових даних;
  • проставлення відмітки про відсутність особи за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання в установленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншу адресу місця проживання.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.