Пт. Вер 20th, 2024

Корисні поради

Важлива роль підтримці гігієни сну відводиться природному освітленню. Також важливе затемнення. Освітлення важливе для якості сну. І регулювати його допоможе правильний вибір штор. Ви зможете замовити штори на сайті Alser.

Важливість природного освітлення

Моніторинг ранкового світла впливає вироблення гормонів. Це кортизол або гормон неспання, пригнічення мелатоніну – гормону сну. Вдається синхронізувати внутрішній годинник. Організм функціонує відповідно до змін циклів дня та ночі. Варто виділити деякі важливі моменти, які підкреслюють важливість правильного освітлення:

  1. Денне світло стимулює неспання та енергію. Особливо це стосується синього спектру. Людина продуктивна протягом дня. Чим більше він проводить часу на вулиці або в приміщенні, тим краще це впливає на фізичний та психічний стан.
  2. Важлива правильна гігієна сну при стресі та зміна сили світла тут відіграє значну роль. Висвітлення протягом дня, поступове згасання надвечір і повне затемнення вночі – подібний процес допомагає організму підлаштуватися до фаз неспання та сну. Створюються оптимальні умови відновлення.
  3. Важливо відновлення після стресу сон допомагає накопичити сили і зранку стати вже бадьорішим. Для підтримки гігієни сну ввечері необхідно звести до мінімуму вплив зовнішніх випромінювань. Завдяки повній темряві вночі забезпечується здоровий безперервний сон. Це відновлює організм.

Завдяки правильному освітленню організм може налаштуватися на оптимальний цикл сну та неспання. Тут важливе природне освітлення. Потрібно правильно підібрати штори, щоб вміло регулювати світло та темряву.

Затемнення за допомогою штор

природне освітлення і сон

Варто розглянути, як взаємопов’язані затемнення і якість сну та за допомогою штор, особливо щільних чи блекаут, вдається позитивно впливати на якість сну. Потрібно виділити кілька значних аспектів:

  1. Повне затемнення допомагає регулювати біологічний годинник організму. Виробляється мелатонін. Увечері та вночі у темряві організм отримує сигнал про те, що час спати.
  2. Навіть трохи світла може перервати фазу сну. Він стає менш глибоким. За допомогою блекаут штор вдається блокувати зовнішнє світло від вуличних ліхтарів, фар автомобілів. Забезпечується безперебійність висвітлення. Створюється комфортне середовище для відпочинку.
  3. Влітку, коли сонце рано встає, блекаут штори здатні запобігти передчасному пробудженню через світло. Людина зможе спати довше. У цьому зберігається здоровий сон.

Стрес і сон – корисні поради

затемнення і якість сну

Тісно взаємопов’язані природне освітлення і сон та важливо вміло використовувати штори для того, щоб регулювати кількість надходження сонячного світла, своєчасно затемняти кімнату:

  1. Надає величезне вплив світла на сон і стрес і потрібно створити оптимальні умови для сну вдень, а також уночі.
  2. Використовуючи щільні штори, покращується якість сну. Це можливо завдяки створенню оптимальних умов відпочинку організму.
  3. Вдається запобігти впливу зовнішніх факторів.

Розбираючись у тому як покращити сон після стресу важливо отримати в достатку природне світло вранці. Таким чином вдасться провести перезавантаження біологічного годинника. За допомогою ранкового світла сонця пригнічується вироблення мелатоніну. Стимулюється неспання. Організм краще регулює ритми сну, неспання.

В «Алсер» ви зможете замовити якісні штори, ролети та жалюзі, з виконанням протягом двох або трьох днів професійно.

*



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.