Сб. Вер 21st, 2024

Що сприятиме розпаду росії

Фото ілюстративне

Полковник запасу ЗСУ та військовий експерт Петро Черник повідомив, що росія вважатиме своєю перемогою повну ліквідацію України. Тож від цієї мети росіяни не відмовляться.

Навіть Ленін свого часу сказав, що втратити Україну – це втратити голову. Ця екзистенційна війна матиме нескінченний характер, поки росія не розпадеться. Вона розпадеться неминуче. Головної мети – ліквідації української державності – в цьому циклі вони не опанують.

 

Наступного року в них почнуться справжні економічні проблеми. Непогані новини надходять щодо нафти. Розуміємо, що допоки росія має вільно конвертовану валюту, доти вона може жити як імперія, – розповів Петро Черник.

Військовий експерт також нагадав, що СРСР розпався через зниження цін на нафту у 80-х роках. Зараз на росію чекає те ж саме, щоправда, не абсолютно, адже триватимуть продажі в Індію та Китай. Вже зараз росіяни на 50% спустошили свої склади бронетехніки й артилерії, а повноцінно відновити їх вони не зможуть найближчі 20 років.

На мою думку, не зможуть узагалі. Тому вони шукають точку завершення – заморожування конфлікту або виходу з цієї фази бойових дій. Їхня проміжна мета дуже зрозуміла та дуже чітка – вийти на адміністративні кордони Донеччини та Луганщини. Нам треба зробити все можливе та неможливе, щоб її зірвати, – додав полковник.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.