Нд. Вер 22nd, 2024

Головне – мити раковину треба регулярно

Особливою популярністю серед мийок, що пропонуються на ринку, користуються гранітні і зі штучного каменю. Їх не можна віднести до бюджетних моделей, але покупка такої речі гарантовано забезпечить більшу механічну міцність та привабливий сучасний дизайн.

Кожна раковина вимагає ретельного догляду незалежно від матеріалу, з якого виготовлена. Більшість не знає, як, чим і чому не можна мити раковину тими чи іншими засобами, пише furniset.

Що знадобиться для миття раковини з каменю:

  • м’яка ганчірка або губка, змочена в мильному розчині,
  • оцет або харчова сода,
  • спеціалізовані засоби побутової хімії, призначені для роботи з гранітом,
  • олія, як звичайна рослинна, що використовується для приготування їжі, так і спеціальна для догляду за гранітною мийкою.

Для щоденного догляду знадобиться будь-який засіб для миття посуду. Невелику кількість засобу потрібно нанести на вологу губку, а потім ретельно протерти всю поверхню раковини. Після цього залишається тільки промити раковину водою і витерти насухо.

Якщо робити це регулярно, можна позбавити себе від довгих від стомлюючих процедур, пов’язаних з видаленням плям, що важко виводяться, та інших забруднень.

 

При цьому мийка завжди виглядатиме бездоганно.

Можна також скористатися олією для догляду за раковинами, підійде звичайна рослинна, яка є на кухні: соняшникова, ріпакова або навіть оливкова.

Оцет

З домашніх продуктів також обов’язково варто виділити оцет, який добре справляється з знебарвленням. Його потрібно змішати з водою у пропорції 1:1, а потім заповнити отриманою сумішшю всю раковину, залишити на ніч, а вранці очистити поверхню м’якою губкою, змоченою миючим засобом. Непривабливі плями мають зникнути.

Сода

Харчова сода – ще один домашній засіб, який можна використовувати для очищення раковини без ризику знебарвлення або пошкодження ніжної структури матеріалу. Вона стане в пригоді як для щоденного миття, так і при видаленні плям.

Невелика кількість води додають у харчову соду та перемішують до однорідної кашки.

Отриману в такий спосіб пасту наносять на ганчірку чи губку і протирають нею всю поверхню раковини.

 

Робити це слід обережно, без сильного натиску, але не пропускаючи кутів і вигинів.

Залишити раковину на кілька хвилин замочуватися, після чого промити її водою.

Останній штрих — витерти мийку насухо, щоби переконатися, що всі забруднення та плями усунені, а нових не з’явилося.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.