Вт. Жов 1st, 2024

Екологи б’ють в набат

Кудись попропадали горобці? Ті самі, що колись масово літали всюди та «купалися» у пилу, викликаючи захват у дітлахів. Де вони тепер, і чому їх не стало?

Цікаву відповідь на це дає допис – Київського екологічного культурного центру (КЕКЦ). Йдеться про Київ, але, вочевидь, в інших містах України проблематика та ж сама:

Подаємо без змін:

У Києві практично зникли горобці. Причина – глобальне сінокосіння у місці та гламуризація парків

Володимир Борейко, КЕКЦ

Цього року у Києві практично зникли горобці. Порівняно з попередніми роками їх кількість, за нашими підрахунками, впала в 50 і більше разів. Це призведе до екологічної катастрофи, бо через зникнення горобців можуть загинути київські парки.

Без цих птахів шкідники знищать парки та сади. Немає горобців, значить для каштанової молі, яка знищує дерева і кущі, – справжнє роздолля. Адже саме через неї на листі з’являються руді плями.

Зникнення горобців пов’язані з двома основними причинами.

Перше – гламуризація київських парків, коли вирубуються старі дуплисті дерева і горобцям ніде гніздиться.

 

По суті, те, що творить у Києві Київзеленбудт і жеки за допомогою сінокосіння – це справжній екоцид.

Особливо шкідливий систематичний покіс трав.

Злітки (пташенята, які вчаться літати) горобців та багатьох інших птахів годуються комахами, а через надмірну стрижку газонів, а найчастіше і вибривання їх налисо, комахи майже зникли.

Забудова зелених зон, гламуризація парків, ідіотське глобальне сінокосіння-це все приклад кричущої антиекологічної політики, яка вже багато років проводиться в Києві Кличком.

 

Недарма Київ уже 5 років поспіль посідає найнижчий екологічний рейтинг серед великих міст світу https://www.pravda.com.ua/rus/news/2020/04/16/7248249/

Наприкінці 1950-х років у Китаї також знищили горобців. Розплодилися гусениці, які з’їли врожай. Від голоду загинуло близько 20 мільйонів китайців. Київ звичайно не Китай, проте цю сумну історію Кличку та його помічникам не заважало б пам’ятати.

На фото – сінокосіння-це знищення природи

Горобці стали ще одною жертвою тупої антиекологічної політики Кличка



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.