Ср. Жов 2nd, 2024

Попередній прогноз на зиму 2024-2025

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віра Балабух розповіла, що найближча зима може бути теплішою, ніж зазвичай.  

Дуже ймовірно, що в південних областях країни, на Закарпатті, а також на півдні Кіровоградської, Дніпропетровської областей середня за зиму температура повітря буде додатною, коливаючись від 0 до 2 градусів.

 

Найнижчі температури ймовірні на північному сході країни й на високогір’ї Карпат. Середні за сезон їхні значення можуть бути від’ємними й коливатись у межах від -3 до -4 градусів і нижче, – розповіла Віра Балабух.

Зазвичай найхолоднішим зимовим місяцем в Україні є січень. У 2025 році він може бути на один градус теплішим за кліматичну норму. Середня температура за місяць може коливатися від +1…-2 градусів на Півдні до -3 градусів і нижче в північних, північно-східних областях та в Карпатах.

Лютий також може бути на один градус теплішим, ніж у попередні роки. На Півдні країни та на Закарпатті середня за місяць температура повітря очікується на рівні +1…-2 градуси, на північному сході – до -3…-4 градусів і нижче.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.