Пт. Жов 4th, 2024

Знижки від держави: доступні поїздки та культурне дозвілля

За допомогою студентського квитка можна заощаджувати не тільки на проїзді у громадському транспорті та подорожах поїздами «Укрзалізниці». Виявляється, що цей документ відкриває безліч перспектив для тих, хто віддає перевагу раціональним витратам. 

У своєму новому дослідженні експерти Promocodius розповідають про актуальні знижки та бонуси, доступні українським студентам. Спеціальні умови готові надати як державні, так і приватні організації. 

Знижки від держави: доступні поїздки та культурне дозвілля

Учні ВНЗ та коледжів можуть:

  • Їздити на громадському транспорті вдвічі дешевше. В більшості міст України проїзні можна купити у квиткових касах або центрах обслуговування пасажирів. Також замовити абонемент можна через деканат. 
  • Сплачувати половину від вартості квитків «Укрзалізниці». Знижка поширюється на поїздки плацкартом, вагонами 2-го та 3-го класів, електричками. Придбати дешеві квитки можна офлайн (у касах) або онлайн (на сайті/в застосунку перевізника). 

Часто студентам надаються знижки на відвідування музеїв, театрів, інших громадських закладів. Спеціальні умови для студентів діють у багатьох містах України:

  • Київ: Національний музей «Чорнобиль», театрі імені Лесі Українки, зоологічний парк;
  • Вінниця: краєзнавчий музей;
  • Львів: заповідник «Золочівський замок», Палац графів Потоцьких;
  • Черкаси: зоопарк;
  • Кам’янське: 50% знижки на деякі вистави в музично-драматичному театрі.

Це лише кілька прикладів закладів, які готові надавати значні знижки студентам. Шукайте інформацію про наявність спеціальних умов на офіційних сайтах музеїв, театрів та інших громадських місць.

Знижки від приватних компаній та онлайн-сервісів

В Україні працюють багато бізнесів, які надають приємні знижки або бонуси за умови пред’явлення студентського квитка. Стисло розкажемо про найактуальніші пропозиції — як постійні, так і тимчасові.

Магазини

  • -3% на техніку Apple від офіційного дистриб’ютора iSpace. Отримати знижку на Mac та iPad можуть як студенти, так і абітурієнти та викладачі.
  • -5% на телефони, планшети, годинники, навушники від Samsung Shop. Знижка надається за умови купівлі онлайн або офлайн у будь-якій філії Samsung Experience Store. 

Мобільний зв’язок

Lifecell Campus — спеціальна програма бонусів для студентів від оператора lifecell. Учасники можуть заощаджувати 10% на щомісячній сплаті за послуги та користуватися спецпропозиціями від партнерів. Щоб долучитися до програми, треба заповнити спеціальну форму на офіційному сайті, додавши фотографію студентського квитка.

Саморозвиток, навчання

  • 15% знижки на вивчення іноземних мов від сервісу Preply. Щоб зекономити на щомісячній підписці, треба створити акаунт на сайті з використанням студентського e-mail і внести оплату за перше пробне заняття з викладачем.
  • 50% знижки на пакет «Microsoft 365 Персональний». Умови: реєстрація за студентською поштовою скринькою та надання фотографії студентського квитка або листа про зарахування до ВНЗ.

Активне дозвілля

  • Боулінг. Мережа Lucky Strike пропонує студентам пограти за 240–300 грн за годину до 17:00 або 18:00 по буднях. Детальні умови варто уточнювати у філії свого міста.
  • Ковзанки. У столичному закладі Fifty Ice Arena сеанс катання обійдеться студентам у 200 грн. Пільги не надаються при купівлі квитків онлайн.
  • Картинг. У торгівельному центрі «Термінал» у Броварах для студентів щовівторка діє спеціальний тариф — 350 грн замість 500 грн за один заїзд. 

Кінотеатри

  • -10 грн від вартості квитків від мережі Multiplex. Пільга надається на місця категорії GOOD з 8-го дня після прем’єри. Знижка спрацює тільки при купівлі квитків у наземних касах.
  • -10–15% від вартості квитків на звичайні місця від «Планета Кіно». Заощадити можна на перегляді фільмів/мультфільмів у технології CINETECH+. Придбати квитки дешевше пропонується як офлайн, так і онлайн. 

Фітнес-клуби

  • -25% від вартості річного абонемента від мережі Sport Life. Умови надання знижки: наявність студентського квитка, вік клієнта — від 18 до 24 років. 
  • Знижені ціни на відвідування тренажерної зали та заняття фітнесом в центрах MalibuFit. Пільги на денні абонементи отримують тільки нові клієнти, які покажуть студентський квиток.

Здоров’я 

  • -17% від вартості будь-яких послуг клініки VIVA в межах програми VIVA-STUDENT. Для отримання знижки обов’язково треба заздалегідь записатися в медичний центр та пред’явити студентський квиток на рецепції. 
  • Пільгові умови для студентів від столичної клініки «Здравиця». Тут надають 20% знижки на консультації лікарів і лікування на денному стаціонарі, 15% на функціональну діагностику, 10% на лабораторні дослідження. 
  • Знижки від харківського центру «Офтальміка». Дисконтні умови обслуговування часто пропонуються напередодні Дня студента, перед початком та після завершення навчального року. 

Приватні перевізники

  • 10% знижки від KLR Bus. Зекономити на автобусних поїздках по Україні або за кордон можуть як студенти, так і особи пенсійного віку. Для отримання пільги під час придбання квитків онлайн слід обрати потрібну опцію. Перед посадкою на автобус важливо буде показати водієві свій студентський або картку ISIC. 
  • До 50% знижки на автобусні перевезення від BlaBlaCar. Щоб зекономити, необхідно відкрити офіційний сайт або застосунок сервісу, зазначити обраний маршрут і клацнути «Додати пільгову знижку». При собі під час поїздки потрібно буде мати студентський квиток. 

Перелічити всі доступні студентам знижки в межах одного матеріалу неможливо. Команда Promocodius радить підписатися на офіційні сторінки приватних компаній, які вас цікавлять, та стежити за оновленнями. Також досвід експертів доводить, що бізнеси часто готові надавати індивідуальні знижки потенційним клієнтам, які демонструють зацікавленість у певних послугах. Наприклад, саме так вчиняють коворкінги, які рідко пропонують особливі пільги саме для студентів. Не соромтеся звертатися до менеджерів обраної компанії: цілком можливо, що вам зроблять вигідну пропозицію.

*



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.