Чт. Жов 17th, 2024

Скільки ракет може полетіти

Ексречник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов розповів, що є ймовірність нового масованого обстрілу росіянами по території України. Щоправда, коли це станеться – невідомо.

Чи варто виключати ймовірність того, що путінська армія найближчим часом здійснить масштабну ракетно-дронову атаку, щоб зруйнувати нашу енергетичну інфраструктуру? Думаю, не варто. Чи може це статися? З вірогідністю у 50% це може статися, з ймовірністю 50% – не може. Чому?  – запитує Владислав Селезньов.

За його словами, останні декілька ракетних атак по Україні з використанням вітчизняних ракетних компонентів, руйнація Феодосійської нафтобази свідчать про те, українські фахівці знаються, куди треба влучати на росії, аби не допустити атак ворога по України.

Якщо ж бійці ЗСУ отримають дозвіл від США на використання далекобійної зброї, то вони гарантовано зруйнують бодай частину енергетичної інфраструктури на території рф.

При цьому Владислав Селезньо зауважив, якщо путінська армія здійснить масований обстріл, то для нього вона від 26 серпня могла накопичити стільки ракет і дронів, що здатна одночасно вдарити повітряними цілями в кількості близько 200 одиниць.

Внаслідок використання ракет і дронів. У росіян є певна проблема з носіями. Техніка старіє, активно використовується. Можливо, 150-180, більше – неможливо, – додав військовий експерт.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.