Вт. Жов 22nd, 2024

Це вказано у Меморандумі про співпрацю з МВФ

В Україні зростатимуть тарифи на комунальні послуги, при чому як під час воєнного стану, так і післявоєнний період. Поступове збільшення ціни передбачене  у Меморандумі з Міжнародним валютним фондом.

Потенційні заходи реформ, як тільки дозволять умови, включають додаткове поступове підвищення тарифів, – йдеться у повідомлені.

Підвищення тарифів будуть впроваджувати задля отримання можливості відновлення та посилення конкуренції на гуртових та роздрібних ринках газу, і після закінчення війни в Україні зокрема.

Забезпечення стійкості системи та скорочення квазіфіскальних зобов’язань вимагатиме поступового підвищення тарифів на газ та електроенергію з метою відшкодування витрат, при цьому виділяючи адекватні та цілеспрямовані ресурси для захисту вразливих домогосподарств, – пояснюється у документі.

Своєрідну дорожню карту має ухвалити Кабінет міністрів України. Вона дозволить поступово лібералізувати ринки газу та електроенергії із планом реалізації, де будуть терміни на період після закінчення воєнного стану.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.