Ср. Жов 23rd, 2024

З обома є певні нюанси

Нині існують різноманітні варіанти фарбування волосся для зміни іміджу. Проте є дві техніки, які часто використовують багато модниць і вже довгий час вони не втрачають своєї популярності.

Фарбування в техніці балаяж

З французької ця назва перекладається як «підмітати». Виправдано, адже майстер під час використання цієї техніки хаотично від руки наносить колір на різні пасма волосся. Це дає змогу створити природний ефект поступового освітлення.

Балаяж створюється фарбою без використання фольги. Суміш світлішого кольору зазвичай наноситься на пасма приблизно від середини. Таке фарбування візуально додає більшої густоти та об’єму волоссю.

Головною перевагою такого фарбування є невибагливий догляд. Балаяж добре поєднується з натуральним кольором, тому майже непомітно відрослих ділянок.

А також цю техніку фарбування цінують за її універсальність, оскільки балаяж підходить власницям будь-якого типу, довжини та кольору волосся.

Фарбування в техніці мелірування

Цей спосіб фарбування передбачає освітлення певних пасом волосся. Його застосовують для будь-якого кольору волосся, щоб зробити контраст між природним відтінком та освітленим.

Для проведення цього фарбування майстри використовують фольгу. Нею обмотують пасма, які треба освітлити. Мелірування надає вашому волоссю яскравішого вигляду, створює візуальний об’єм та густоту.

Також перевагою цього фарбування є швидкість та легкість виконання. До того ж мелірування часто коштує дешевше, ніж балаяж.

Проте ця техніка потребує більшого догляду, оскільки доведеться часто підфарбовувати відрослі ділянки волосся. Така потреба виникає через різкий контраст між натуральним кольором та освітленим.

Кому підійде балаяж, а кому мелірування

Балаяж найкраще пасує власницям темного волосся. Він забезпечує природний перехід кольорів від темного до світлішого. Фарбування в цій техніці додає яскравості волоссю без істотних змін.

Також перукарі запевняють, що балаяж має кращий вигляд на волоссі середньої та великої довжини. Охочі отримати м’який ефект природного сяйва можуть сміливо обирати цей тип фарбування.

Мелірування обирають власниці світлого волосся. Такий спосіб також підходить жінкам, які хочуть приховати сивину за освітленими пасмами. Мелірування має кращий вигляд на не довгому волоссі.

Джерело: РБК-Україна

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.