Чт. Вер 19th, 2024

В Рівненській ОДА презентували консультаційний Центр розвитку фермерства “Врожай Перемоги”. У ньому надаватимуть безоплатні консультації про сільськогосподарське виробництво та вчитимуть писати грантові заявки.

Фермери зможуть подати запит із питанням, яке їх цікавить, а експерти нададуть кваліфіковану відповідь. Про це повідомила директорка Департаменту агропромислового розвитку РівнеОДА Надія Переходько.

Ініціатива створить місцевим фермерам нові можливості для розвитку. Переважна більшість фермерських господарств, які працюють в області – це малі й середні за розмірами землекористування товаровиробники. Саме такі підприємства потребують додаткової підтримки як інформаційної, так і ресурсної, — зазначила Надія Переходько.

Координатор Центру розвитку «Врожай Перемоги» Григорій Перерва розповів, що проєкт надаватиме безкоштовні послуги, які орієнтовані на потреби малих та середніх фермерів. Центр інформуватиме про інновації в рослинництві, допомагатиме посилювати спроможність фермерів адаптуватися до змін у агросекторі та нових потреб, змінювати свої бізнес-моделі, диверсифікуватись та залучати фінансові ресурси для розвитку бізнесу.

Отримати консультацію в Центрі можна через офіційний сайт або соціальні мережі:
https://farmer.bard.cv.ua/
https://www.facebook.com/farmer.centre
або звернутися за номером: +380936635878.

Презентація відбулась в межах Проєкту «Підтримка інклюзивного економічного розвитку в Україні шляхом узгодження експортної стратегії з регіональним розвитком і ЦСР», що фінансується урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у співпраці з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні.

Читайте також: Дружина загиблого військовослужбовця з Костополя Андрія Корнійчука просить присвоїти йому звання Героя України (посмертно)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.