Нд. Чер 30th, 2024

Археологи шукали докази біблійної історії

Фото ілюстративне

Археологи знайшли стародавню військову базу, яка може частково підтвердити історію з Біблії про божих ангелів, які відбили напад на Єрусалим.

В історії ідеться про те, що близько 2700 років тому Господь відправив ангела-вісника, щоб протистояти армії ассирійських воїнів, які прийшли з наміром завоювати Святу Землю. За легендою ангел обвалив свій гнів на армію ассирійців і за одну ніч убив 185 000 ворожих солдатів.

Вторгнення до Єрусалима розпочав ассирійський цар Сеннахірімом. Він прагнув утвердити свою політичну та економічну перевагу над усіма маршрутами через Сирійську пустелю, що вели до Середземного моря.

Раніше вчені знайшли зображення, викарбуване на кам’яних стінах палацу царя Сеннахіріма. Воно було присвячене завоюванню міста на південь від Ізраїлю Лахіша. На різьблених зображеннях була позначена військова база.

Археолог Стівен Комптон під час розкопок знайшов стіни, на яких було зроблено зображення, а також уламки кераміки. Зрештою археолог віднайшов й колишнє розташування військових таборів Сеннахіріма.

Назва таборів говорила про те, що саме в цьому місці сили Сеннахіріма планували свій напад.

У трьох біблійних уривках докладно описано, як ассирійські солдати були знищені в ніч перед нападом на Єрусалим. У всіх трьох випадках ізраїльське божество Яхве відправило ангела, який увійшов до табору супротивника і вбив усіх солдатів, поки вони спали.

Посланець Господа був посланий захистити Єрусалим, як відповідь на молитви його правителя Єзекія.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.