Сб. Лип 27th, 2024


Здавалося, що яблука корисні у будь-якому сенсі 

Яблука містять пектин, який ввечері перетравлюється гірше. До того ж вживання яблук увечері знижує активність мелатоніну, через що якість сну погіршується.

На додаток, оскільки клітковина, що міститься в яблуках, уповільнює травні процеси, у людини можуть виникнути болі в животі та здуття. А ще яблука значно підвищують кислотність шлунка, що також стає причиною дискомфорту та заважає здоровому сну.

Враховуючи всі перераховані вище фактори, лікарі рекомендують їсти яблука вранці або вдень. Тоді фрукт і справді принесе користь, допомагаючи налагодити роботу кишківника.

Кому взагалі варто відмовитись від яблук

Є люди, кому цей суперфуд не рекомендують взагалі. Насамперед це стосується людей, схильних до кислотного рефлюксу, діабету або інших проблем із травленням, таким як гастрит, виразка, панкреатит, коліт.

Також яблука не варто вживати тим, у кого є захворювання сечостатевої системи, а ще від фруктів варто відмовитися людям, які мають проблеми із зубами.

Повідомлення про здоров’я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 





Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.