Пт. Вер 20th, 2024

Про що йдеться?

Попри те, що Радянський Союз давно залишився у минулому, чимала кількість людей все ще живе згідно з постулатами СРСР. Деякі подібні звички навіть натякають, що люди мають проблеми з коштами.

Постійно лагодити речі, а не купувати нові. Радянським людям було притаманно ремонтувати взуття або, наприклад, латати порваний одяг. Тоді як покупка нової сукні чи черевиків вважалася великою подією.

Чекати на кращі часи. Типова звичка з СРСР – чекати якоїсь визначної події, аби використати красивий сервіз чи вдягнути дорогий костюм. Такі люди зовсім не вміють життя сьогоденням, а дійсно гарні, приємні речі відкладають у далеку шухлядку.

Носити вдома речі, які не подобаються. Спеціально купувати затишні та комфортні речі для дому було не притаманно людям радянських часів. На домашній одяг перетворювалися старі предмети гардероба, які вже не можна було вдягнути на вулицю.

Зберігати непотрібні речі. Ще одна звичка з СРСР, що видає бідність, так це зберігання купи непотрібних речей на чорний день. Тоді такі предмети можна було знайти усюди – хоч у коморі, хоч на балконі.

Доїдати їжу, коли відчуваєш ситість. У роки дефіциту радянські люди ніколи не залишали їжу на тарілці. Навіть попри відчуття ситості. Бували навіть випадки, коли люди доїдали ті страви, що вже були не свіжими, аби не викидати їх у смітник.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.