Сб. Лип 27th, 2024

17.11.23

Ольга Данілюк

Протезування для ветеранів та людей з інвалідністю. На Рівненщині три компанії за державні кошти допомагають людям з інвалідністю соціалізуватися. Зокрема, безоплатно забезпечують протезно-ортопедичними виробами, засобами для орієнтування в просторі та іншими речами. Що для цього потрібно, дивіться далі у сюжеті.

На сьогодні в Україні більше сотні підприємств забезпечують людей з інвалідністю допоміжними засобами реабілітації за державні кошти.

Зокрема, протезно-ортопедичними виробами, ортопедичним взуттям, засобами для самообслуговування, пересування, спілкування та орієнтування в просторі.

Три такі компанії є і на Рівненщині.

Отримати безплатно засоби, які допомагають людям з інвалідністю повернутися до повсякденного життя можуть не лише військові.

Для цього, спершу, потрібно подати заяву з паспортом та висновком медико-експертної комісії до органів соціального захисту населення. Отримати від держави допоміжні засоби реабілітації можна в межах граничних цін.

У Фонді соціального захисту осіб з інвалідністю зазначають, що вони також виплачують і компенсації за самостійно придбані протезно-ортопедичні вироби, спеціальні засоби для самообслуговування, пересування, спілкування та орієнтування в просторі.

Читайте також: У Рівному привітали найкращих студентів навчальних закладів нашої громади

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.