Сб. Лип 27th, 2024

17.11.23

Павло Невесенко, Павло Стецюк

Чи довіряють мешканці Рівненської тергромади владі? Як дивляться на соціально-економічне майбутнє нашої громади? Усі ці аспекти презентували на депутатському дні у Рівному. Відповідне соціологічне дослідження проводила Громадянська мережа “ОПОРА”. Результати думок опитаних рівнян знає Павло Невесенко.

Більшість мешканців Рівненської тергромади не задоволені діями міської ради. Такого висновку дійшли представники громадської мережі “ОПОРА” під час опитування мешканців нашої громади. При цьому близько 70% рівнян готові долучитися в процеси, які стосуються життєдіяльності міста. Вік опитаних респондентів 18 років і вище.

Також провели дослідження, які стосуються економіки, соціальної та безпекової сфер у нашій тергромаді. Красномовними є цифри серед опитаних мешканців Рівненської тергромади, що стосуються у впевненості у своєму майбутньому. Дослідники зауважують тут вплинуло чимало факторів, серед них і психоемоційний стан рівнян.

Негативними є цифри й про погіршення економічного та політичного життя Рівного. 54% містян впевнені, економічна ситуація йде на спад. Щодо політичної складової, то про її неефективність зазначили 43% опитаних респондентів.

Дісталося і колишньому очільнику Рівного Олександру Третяку. Більшість опитаних висловили недовіру його діяльності на посаді.

Подібні опитування будуть проводитися і надалі розповідають у громадянській мережі опора. До слова у 49% мешканців нашої громади з початком повномасштабного вторгнення погіршився психологічний стан. 29% втратили дохід, роботу, або бізнес. П’ята частина опитаних повідомила, що їхні близькі загинули або отримали поранення через війну.

Читайте також: У Рівному привітали найкращих студентів навчальних закладів нашої громади

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.