Сб. Лип 27th, 2024

17.01.24

Павло Невесенко, Володимир Захаров

Всюдихід “Богун” та Торнадо. За допомогою новітньої техніки рівненські рятувальники врятували потопельників на озері Басів Кут. Там провели масштабні навчання за різними сценаріями. Як все було, бачив Павло Невесенко.

На Басівкутському озері ДСНСНики відпрацьовують порятунок потопельників. Згідно з сценарієм все розпочинається з приїзду на місце події.

Головне тут зробити все швидко та своєчасно. На вагу кожна хвилина.

Аби удосконалити свою роботу рятувальники залучають різноманітну техніку. Однією з таких є аероглісер Торнадо.

Це судно на повітряній подушці призначене для оперативної та мобільної доставки рятувальників на місце події. Може пересуватись на майже усіх поверхнях. На льоду розвиває швидкість до ста кілометрів.

А це унікальний снігоболотохід “Богун”. Він працює у важкодоступних місцях. На гірській, болотистій та сніговій місцевостях. Може пересуватись також і на воді.

З появою всюдихода “Богуна”, для рівненських рятувальників практично немає нічого неможливого. А головне, за допомогою цієї машини підвищилась кількість врятованих життів у нашому регіоні.

Коли потопельників вдається дістати з водойми, перш за все необхідно надати їм першу медичну допомогу. Насамперед важливим тут є надання перших п’ять рятувальних вдихів.

За минулий рік на водоймах області загинуло 35 осіб, з них 5 дітей. Основною причиною утоплень є купання в невизначених місцях, порушення правил поведінки на воді та купання в нетверезому стані. Відтак рятувальники постійно проводять профілактичні бесіди з населенням.

В зимовий період особливий акцент роблять на рибалках. Рятувальники розповідають, зимова риболовля для багатьох є привабливою, але водночас і небезпечною.

Такі навчання є традиційними для рівненських рятувальників. Тут вони відточують свої навички, аби в реальних ситуаціях врятувати якомога більше життів. За минулий рік на водоймах Рівненщини вдалося врятувати 72 людини. ДСНСники вкотре наголошують мешканцям на дотриманні правил безпеки.

Читайте також: У Рівному на водія наїхала власна маршрутка: подробиці аварії (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.