Сб. Лип 27th, 2024

Вшанували випускника посмертно. Меморіальну дошку загиблому захиснику Олександру Бубновичу відкрили у 6 школі Рівного. Останній там навчався, тому й батьки вирішили увіковічити пам`ять про сина таким чином. На відкритті побували й наші журналісти.

У Рівненській гімназії №6 відкрили меморіальну дошку загиблому Нацгвардійцю Олександру Бубновичу. 26-річний штаб-сержант Національної гвардії України загинув на Київщині 16 березня. Ворог влучив з гранатомета в автівку, в якій їхали Олександр з побратимами.

Він загинув коли йому не було ще 27 років, все життя попереду, він не встиг створити сім’ї навіть. Це пам’ять. ми маємо пам’ятати, що завдяки таким людям як Олександр наші діти можуть приходити в школу, ми можемо ходити на роботу, вести відносно мирне життя. Хоча за це мирне життя хтось платить своє життя. Ціною свого життя, – каже директор Рівненської гімназії №6 Петро Ковальчук.

Вчителі Олександра відгукуються про нього, як про хорошого, світлого та не конфліктного учня.

Стати військовим це був усвідомлений вибір Саши, до цього йшлося ще із початкових класів. Він зростав дуже хорошою людиною, прекрасним однокласником, який відгукувався на всі побажання, завжди підтримував всіх і у всьому, допомагав, був хорошим учнем, – розповідає перша вчителька Олександра Бубновича Людмила Дмитрук.

Після школи Олександр навчався в першому професійному училищі. А далі пішов стопами свого батька. У 2013 році пішов в армію, у спецпідрозділ “Барс” МВС. Коли строкова служба закінчилась, підписав свій перший контракт, а потому і другий. Рідні Олександра розповідають, він впевнено почувався у військовій формі й відчував — тут він на своєму місці.

Після строкової служби був підписаний перший, другий, третій контракт. Далі почалося вторгнення російської федерації, з перших днів був на війні. 16 березня 22 року в селі Мощун на Київщині загинув, – зазначає батько Олександра Микола Бубнович.

Пам’ять про Олександра залишиться на стіні його рідної школи. До слова там відкрили уже третю меморіальну дошку аби увіковічити пам`ять тих хто став на захист своєї країни.

Читайте також: Рідні загиблого воїна просять присвоїти почесне звання “Героя України” (посмертно) Олександру Занозюку

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.