Нд. Жов 6th, 2024

Зараз воно перебуває у приватній колекції

Принцеса Діана завжди вміла вибирати гарне вбрання, яке привертало увагу публіки. Багато із суконь британської аристократки стали культовими, але були й ті, про які мало говорили, хоча дарма.

Одним із таких чарівних образів принцеси, була яскраво-малинова вечірня сукня від британського бренду Victor Edelstein. Протягом багатьох років цей Модний дім працював з Діаною та створював для неї ексклюзивні вбрання.

Цю яскраву сукню у стилі 30-х років принцеса одягла 1990 року під час своєї поїздки до Вашингтона. В Америці Діана відвідала гала-вечір 4 жовтня.

 

Її вбрання було прикрашене безліччю складок, сукня мала V-подібне декольте і трохи відкривала її плечі. Талія в неї була підкреслена, а ось спідниця мала складки.

Вона пошита з шовку і була однією з улюблених вечірніх суконь принцеси, які вона одягала ще як мінімум у Японії, Угорщині та Великій Британії. На спині сукню прикрашало елегантне драпування.

Тоді Діана доповнила образ невеликим клатчем, туфлями в тон сукні, а також браслетом із перлами та сережками з діамантами та перлами. Нині ці коштовності носить її невістка Кейт Міддлтон – нова принцеса Уельська.

1997 року, буквально перед смертю, принцеса Діана виставила цю сукню на продаж на аукціоні Christie’s, а отримані гроші направили на благодійність.

Тоді сукну купила Жаклін Німс за 22 135 доларів. Також вона придбала тоді ще одне вбрання принцеси — коктейльну сукню із сірого шовку. За це вбрання вона заплатила 46 496 тисяч доларів.

Джерело: ТСН

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.