Пт. Жов 11th, 2024

Керімова з Дагестану вважають «особистим гаманцем» Путіна

Тримаємо кулаки та схрещуємо пальці: чечени таки можуть розхитати Москву.

Ще три тижні тому, коли пролилася перша кров у битві за «Wildberries» – росаналог української Rozetkи – ми писали:

Це може здаватися чимось незначним, але саме історія з «Wildberries» здатна перерости у щось більше, ніж просто чергове міжетнічне протистояння на РФ.

Тетяна Бакальчук (ліворуч) ще недавно мала контрольний пакет Wildberries

Тоді у зіткненні за перерозподіл часток у бізнесі, який формально належав росіянці корейського походження, сплеснулися чеченська, вірменська та дагестанська мафії, кожна з яких представляля певну «башту кремля»

В результаті тіла загиблих дагестанців зустрічали у них вдома як героїв.

Нині ж, як повідомляється

Кремлівський намісник Чечні Рамзан Кадиров звинуватив близького до Кремля мільярдера і сенатора від Дагестану Сулеймана Керімова та ще двох депутатів Держдуми в тому, що вони готували його вбивство та анонсував «кревну помсту».

Згідно з відомостями від Кадирки:

  • Каримов найняв кілерів і за 200 мільйонів доларів США замовив їм убивство Кадирова.
  • Кіллери ж, начебто, з доказами отриманого замовлення прибули до Грозного і повідомили Кадирову про те, що їх найняв саме Керімов
  • Кадирка скликав всіх своїх силовиків: все це їм розповів і оголосив кревну помсту Керимову – дуже близькому та вірному другу Путіна (та ще двом депутатам від Дагестану)

Сулейман Керімов входить до десятки “найбагатших росіян”. Дехто вважає його “особистим гаманцем Путіна”

Наскільки це все серйозно?

Важко сказати, але є неперевірені повідомлення про те, що

«Ахмат чай» зірвався зі своїх місць у Курській області та повертається до Чечні.

Технічно кажучи, Кадиров намірився вбити трьох дуже важливих людей.

Очевидно, що всі вони перебувають зараз під охороною, але…

Якщо кров ще проллється і в цій «вендеті» почнуть гинути все нові та нові люди, то…

Кревна помста двох кавказьких народів цілком здатна перерости й у нову війну на Кавказі.

 

Та розхитати саму Москву

Дехто, до речі, припускає, що Кремль свідомо дає конфлікту розвиватися, аби в певний момент різко закрутити гайки по всій Росії.

Інші ж вважають, що Кремль, навпаки, зараз – розгублений. Мовляв:

Путін, з одного боку, не може не покарати Кадирова, але як це зробити зараз – без втрати статус-кво в Чечні – незрозуміло. Тому, можливо, що це – початок серіалу.

За деякими даними, Керимов — перед тим, як захопити Wildberries — мав розмову з Путіним і пообіцяв йому, що зробить з цієї компанії “Конкурента американському AMAZON”

Як воно йтиме далі – побачимо: не виключено, що Кадиров просто вигадав всю цю історію з, начебто, замахом, аби виторгувати собі якісь преференції від Москви.

Можливо, що той самий «Wildberries», який, начебто, вже був перейшов під контроль дагестанців та вірмен, однак…

Не будемо забігати наперед.

Будемо тримати кулаки та схрещувати пальці.

Ось як воно все розгорталося ще в вересні

П.С.

Російський анекдот (з реального життя) в тему:

Анекдот №465569
Герой России Рамзан Кадыров в свое время обвинил другого Героя России, Сулима Ямадаева, в причастности к убийству своего отца, Героя России Ахмада Кадырова. Герой России Сулим Ямадаев убит в Дубае и по обвинению в его убийстве дубайская полиция объявила в международный розыск Героя России Адама Делимханова. Брат убитого Героя России, Руслан Ямадаев, тоже Герой России, ранее убит в Москве

Крайный ліворуч тут — екс-чоловік жінки, яка була простою вчителькою тоді, коли заснувала Wildberries. А він уже був — мільйонером. Нині компанія коштує мільярди доларів

П.П.С

В подмосковном Одинцове совершено покушение на Шерипа Алихаджиева, работающего помощником депутата Госдумы и бывшего генерала Владимира Шаманова. Неизвестный пробрался на территорию его дома и минимум четыре раза выстрелил через окно.

По информации Mash, всё произошло вчера в районе 21:00. Одна пуля попала в челюсть мужчины, другая — в спину. Преступник скрылся. Алихаджиев в реанимации. Возбуждено уголовное дело, на месте областной СК.

В 2002 году на Шерипа Алихаджиева было совершено покушение в его кабинете в Чечне. Тогда силовики нашли взрывное устройство. Ранее он работал зампредседателя правительства Ингушетии.

 



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.