Пт. Вер 20th, 2024

28 серпня за новим церковним календарем православні віряни згадують святу Анну Пророчицю

Святу Анну Пророчицю вважають покровителькою дівчаток і жінок – вона допомагає вдовам, самотнім жінкам, немовлятам. У молитвах до святої звертаються, коли захворіла дитина, потрібні допомога і сили.

У народі день 28 серпня вважається святом, коли потрібно накривати стіл і запрошувати гостей. День за прикметами ідеально підходить для торгівлі та укладення угод – вважається, що договори, підписані сьогодні, стануть прибутковими.

28 серпня наші предки завершували останні збори зернових. У цей день вивозили з полів снопи, які укладали в скирти. Прибирали коноплі і збирали урожай яблук.

Наближався час затяжних дощів, і потрібно було вберегти врожай від негоди. Також 28 серпня завершували озимий посів пшениці.

У цей день молилися і просили зцілити людину від пияцтва. 

Сьогодні – особливий та містичний день, коли кожна людина може відчути дар прозріння, вірили наші предки. У цей день дуже загострюється інтуїція. Людину можуть переслідувати видіння і відчуття дежавю.

Прикмети на 28 серпня кажуть, що, якщо людина хоче побачити своє майбутнє або отримати відповідь на своє запитання, то їй сьогодні потрібно перед сном чітко сформулювати свій запит Всесвіту. Тоді вночі присниться відповідь.

 

Що не можна робити 28 серпня

Не можна 28 серпня вести відверті розмови з незнайомцями, особливо в дорозі. Наші предки вірили, що в цей день будь-яка інформація може бути «передана» нечистій силі.

Не варто 28 серпня довго дивитися на своє відображення. Причому не тільки в дзеркало, але і в водну гладь. Якщо не послухатися цієї заборони предків, можна накликати на себе життєві труднощі.

Не варто 28 серпня гостро реагувати на чиїсь слова, ображатися і задумувати помсту. Якщо проігнорувати цю пораду пращурів, негатив повернеться в 10-кратному розмірі.

В цей день не можна залишати на полі зерно – весь врожай потрібно зібрати до цього дня. 

Цього дня за народними прикметами не радять свататися і робити пропозицію – шлюб буде невдалим. 

Народні прикмети на 28 серпня

  • Якщо берези жовтіють з верхівки, то весна буде ранньою, а якщо знизу – пізньою.
  • Якщо погода суха, то холоди нескоро настануть.
  • Дощ з грозою – до теплої осені.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.