Сб. Лип 27th, 2024


Навіть при +40 за Цельсієм вони не вмикають кондиціонер

У Німеччині кондиціонери використовуються менше, ніж в країнах з аналогічним кліматом. Гуляючи вулицями, важко помітити вже звичні нам охолоджувальні прилади, що є досі поширеними в інших країнах світу.

Автор YouTube каналу «Американець в Німеччині» розповів, що в Німеччині не встановлюють кондиціонери навіть у спекотну погоду через кілька причин і виділив 4 основні.

Зараз електроенергія коштує від 40 до 50 євроцентів за кіловат-годину, що робить її в чотири рази дорожчою ніж у Сполучених Штатах, – наголошує блогер.

№1

Перша причина такого рішення є вартість електроенергії. Окрім того, додає, що німці дуже піклуються про навколишнє середовище.

№2

Друге: в багатьох німців у помешканнях продумана природна вентиляція, тож потреби в кондиціонерах  немає.

№3

Третьою причиною нелюбові німців до кондиціонерів є елементарна невіра у їх користь. Блогер зазначає, що більшість громадян впевнені, що кондиціонер є причиною хвороб та їх шум може бути дратівливим для оточення.

№4

Четверта причина — клімат. Кліматичні умови в більшості регіонів Німеччини зазвичай не настільки спекотні, щоб кондиціонер був необхідний. Багато будівель мають товсті стіни та добру ізоляцію, що дозволяє зберігати прохолоду усередині приміщення під час літніх місяців.





Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.