Пн. Вер 16th, 2024

Американці генетично схильні до економії, а тому намагаються економити на всьому

Дуже рідко в квартирі чи у будинку в США можна побачити пральну машину. Зазвичай люди перуть речі у спеціальних ландроматах. Чому ж так?

В Україні пральна машина є практично в кожному будинку, а ось в США все зовсім по-іншому. Ще у XIX столітті тут з’явилися спеціальні пральні, ландромати, де можна випрати і навіть випрасувати білизну. Відтоді вони не втрачають своєї популярності.

Чому американці користуються пральнями

Приблизно у 30-х роках XX століття в США виникла потреба у появі дешевих пралень для широких верств населення. Перший ландромат відкрили у Техасі і одразу після цього такі місця почали відкриватися в усіх містах Америки.

І хоча з часом рівень життя американців значно підвищився, американці рідко купують побутові пральні машини для своїх квартир або будинків.

 

Чому ж так відбувається?

Насамперед варто зазначити, що послуги пралень досить доступні. Американці генетично схильні до економії, а тому намагаються економити на всьому: від простору в будинку до води та електрики.

Вартість послуг пралень відрізняється залежно від штату та міста.

 

Однак в середньому ціни складають від 1 до 5 доларів за одне прання.

 

Тут же можна скористатися і сушаркою, що в середньому коштує 3$.

Також варто зазначити, що більша частина американців винаймають житло все своє життя, а власники часто категорично забороняють встановлювати у квартирах пральні машини. Побоюються орендодавці коротких замикань та протікань. Проте серед клієнтів пралень бувають не тільки ті, хто орендує житло.

Послугами пралень час від часу користуються і заможні американці. Особливо, якщо потрібно випрати великі речі: подушки, ковдри, постільну білизну, пледи тощо.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.