Нд. Жов 20th, 2024

Ви точно звертали увагу на увагу на самотніх літніх жінок, до яких ніхто не приїздить

Психологи запевняють – самотня старість, це результат поведінки в молодості. І хоча це дуже боляче визнавати, але ми самі формуємо своє майбутнє. 

Фахівці виділяють чотири особливості характеру, через які дорослі діти не хочуть спілкуватися з власними матерями. 

Гіперопіка 

Якщо мати все життя опікувалася, давала поради, не дозволяла думати, вказувала, як жити, це все виллється в агресію з боку дитини. Вже дорослу дитину. Якій 20-30-40 років. 

Холодна поведінка

Якщо мати навпаки, протягом становлення дитини, як особистості, як людини, виявляла холодність, відчуженість, то все це виллється відчуження від неї. Те, що вклали у свою дитину, те й отримаєте на виході. Неможливо отримати любов і близькість, коли в молоді роки ви її не виявляли і не ділилися з дітьми. 

Тривожна мати

Якщо мати по 20 разів на день дзвонить своїй дитині, якій на секунду 30 років, то настане пересичення спілкуванням. Тоді уже більше не захочеться спілкуватися. 

 Мати, яка займалася своїм власним життям 

Вона могла будувати особисте життя та приводити додому чоловіків. Могла багато працювати (припустимо, їхати на заробітки). Тобто, у якийсь значущий період для дитини, вона не була присутня в її житті.

За таких обставин, уже 30-річна дитина зробить ставку на своє життям, і їй немає діла до матері й того, як вона почуваєтеся.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.