Сб. Лип 27th, 2024


Закріплюється поняття оповіщення

Новий закон №3633-IX про посилення мобілізації (законопроєкт 10449), що набуває чинності 18 травня, уточнює обов’язки бізнесу стосовно оповіщення військовозобов’язаних працівників.

Так, законодавчо закріплюється таке поняття як оповіщення – доведення сигналів і повідомлень (директив, розпоряджень) до органів військового управління, центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій та населення про оголошення мобілізації, виклик громадян до ТЦК, а також вручення (надсилання) повісток, пояснює «Судово-юридична газета».

Відповідно, якщо до змін у статті 21 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» передбачено, що підприємства, установи та організації зобов’язані вести військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів з-поміж працюючих, здійснювати заходи щодо бронювання військовозобов’язаних і надавати звітність з цих питань відповідним органам влади.

Також роботодавці мають забезпечувати своєчасне прибуття працівників, які залучаються до виконання обов’язку щодо мобілізації, на збірні пункти та до військових частин.





Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.