Пн. Тра 13th, 2024

31.10.23

Владислав Стецюк, Павло Стецюк

Ліхтар Джек, страхітливі костюми та випрошування солодощів. Мова про Хелловін. Популярне це свято в США, Канаді та Великій Британії. В ніч проти 1 листопада перевдягнуті дітлахи ходять по домівках та просять солодощі. Чи відзначають у Рівному Хелловін та, що про це думають священники, знає Владислав Стецюк.

Вікторія сьогодні прийшла до коледжу не у звичайному одязі. Дівчина одягнула костюм з комп’ютерної гри. Так вона долучилася до акції в її закладі на Хелловін.

Ольга теж вирішила відзначити Хелловін разом з іншими студентами коледжу. Каже, для них це не свято, а спосіб самовиразитись.

Завідувачка інформаційного відділення коледжу Катерина Шапілова каже, прислухались до студентів та вирішили провести конкурс на найкращий костюм на Хелловін. Окрім того, доєдналися до акції Національного банку України.

Та не усі підтримують свято Хелловіну. Зокрема, більшість християнських конфесій виступають проти цього дійства. Священник ПЦУ Петро Мартинюк каже, нинішнє відзначання Хелловіну не несе ніякої користі для людської душі.

Доповнює, християни відзначають день всіх святих та нічого спільного з Хелловіном воно немає.

Рівняни ж не святкують Хелловін та проти відзначення цього дня нічого не мають.

Хелловін бере свій початок ще у часи кельтів. З приходом християн на Британські острови, ірландці та шотландці почали відзначати його як день пам’яті святих церкви і покійних предків. За повір’ям, у ніч проти 1 листопада духи з потойбіччя можуть проникнути у наш світ. Аби їх відлякати, люди виряджалися в страхітливі костюми. Нині ж ця традиція з переодяганням поширена в США, Канаді, Ірландії та Великій Британії. Та зараз вона слугує для розваги дітлахів.

Читайте також: У Німеччині відкриють інтерактивну виставку рівненського художника

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.