Сб. Лип 27th, 2024

Рівненщина відзначає державне свято – День Соборності України. Саме 22 січня 1918 року українська незалежність була проголошена вперше. А вже через рік на Софійському майдані в Києві відбулось об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в одну державу. Про це зазначають у Рівненській ОДА.

З нагоди державного свята представники влади, військові, силовики та громадськість Рівненщини поклали квіти до пам’ятного знаку “Загиблим за Україну”, що на майдані Магдебурзького права Рівного.

Також до покладання приєдналися і переселенці. Зокрема, представники Чмирівської сільської військової адміністрації, що з Луганщини.

Присутні вшанували пам’ять тих, хто загинув за Україну.

Пройшло понад сотня років, відтоді українці пройшли через багато випробувань, здобувши, зрештою, власну незалежну державу у 1991 році. Нині – новий виклик. Втім, у відповідь на російську агресію ми щодня доводимо світу свою згуртованість. Представники різних регіонів разом протистоять окупанту, адже мета у нас одна – незалежна, демократична і соборна Україна, – зазначив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Читайте також: Мобільні бригади лікарів працюватимуть у віддалених селах Рівненщини

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.