Вт. Кві 23rd, 2024

За повідомленням всесвітньовідомого художника, автора іграшки «Багатоголовий воїн Костопіль», жителя Америки Гарі Бейсмена, на одній з голлівудській кіностудій закінчено роботу над історичним, документальним фільмом про Костопіль, з робочою назвою «Крізь роки». Робота над фільмом тривала протягом року. Заплановано його показ на фестивалях у Сан-Франциско та Лондоні, лиш потім, як повідомив художник, літом 2016 року він привезе його до Костополя. Фільм відображає історію міста з початку його заснування і до сьогодення. Зокрема життя громад різник віросповідань, які населяли місто. У фільмі детально відображено період фашистської окупації 1941-1944 років, оснований на спогадах очевидців подій та сторожилів міста з якими минулого року вдалося поспілкуватися Бейсмену. Це спогади Георгія Хоронжука, Івана Мікоти, Раїси Степанович та інших жителів.

Відображає фільм і місто сучасне, в яке за словами художника він по справжньому закоханий. (Кілька поколінь родини Гарі Бейсмена проживали в Костополі від дня заснування міста і до 1941 року. Батько художника до 1944 року воював у партизанському загоні на теренах Рівненщині.)

Сам художник, незважаючи на зайнятість, в перервах між проведенням виставок своїх робіт по всьому світу, при першій-лінійній нагоді намагається відвідати Костопіль-рідне місто своїх батьків.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.