Сб. Лип 27th, 2024

Гощанський селищний голова Панчук Микола вручив Орден «Хрест Героя», бойове знамено, шеврон, пам’ятний знак і Подяку 46 окремого стрілецького батальйону для батьків, Лідії Василівні Рильській – дружині загиблого військовослужбовця ЗСУ Сергія Микитовича Рильського з Гощі.

 На війні Сергій Рильський був з 26 грудня 2022 року. У складі 46 окремого стрілецького батальйону воював із окупантами на Донеччині. За твердість характеру, силу духу побратими дали йому позивний «Батюшка». Загинув наш земляк 18 квітня під час бойових дій у районі Бахмата.

“Орден «Хрест Героя» став найвищою відзнакою Сергія Рильського (посмертною). Ім’я Захисника буде навіки закарбовано в історії України, а його нескореність і героїчна боротьба стали прикладом для тих, хто продовжує захищати нашу Україну. На жаль, ні родина, ні громада так і не змогли попрощатися з Героєм, віддати шану і провести його до місця спочинку, але він назавжди залишиться в серцях тих, хто його любив, знав і поважав”, – написали у Гощанській селищній раді.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.