Нд. Тра 19th, 2024


Деякі рішення можуть виявитися занадто нестандартними

Квартири-студії доволі популярні на ринку нерухомості. Попри невелику площу, там є відчуття простору завдяки мінімальній кількості стін і перегородок. Проте є три помилки, які можуть зіпсувати цей простір

Нераціональне перенесення санвузла і ванни 

Інколи в гонитві за оригінальністю люди наважують на дуже не стандартне рішення. Наприклад перенести ванну в зовсім інший куток квартири, дуже далеко від стояка. У деяких випадках ванну можуть взагалі перенести до вікна, і навіть такі квартири продаються.

Але врахуйте: труби доведеться тягнути через усю квартиру – без підняття підлоги та зведення додаткових конструкцій не обійтися. А найсумніше те, що замість сильного напору води з крана бігтиме як слабенький струмок.

Позбутися всіх стін 

В гонитві за бажанням отримати максимум простору, власники інколи наважуються на рішення взагалі позбутися будь-яких стін. Не сперечаємося: поєднати вітальню, їдальню та кухню можна без проблем, адже всі ці кімнати здатні створити єдину зону, не порушуючи приватність. Але такі кімнати, як спальня або дитяча, повинні залишатися стандартними. 

Разом з демонтажем стін рухнуть і особисті кордони. Шторки чи перегородки не повернуться вам можливості мати особистий простір і побути сам на сам.

Двері у ванну кімнату з вітальні 

Який би варіант планування ви не вибрали, не нехтуйте одним правилом: зі спальні в санвузол повинен вести короткий шлях, який при цьому не повинен проходити через вітальню чи їдальню.





Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.