Сб. Лип 27th, 2024

09.02.24

Ілля Томашевський

Понад 40 випадків кашлюка. Протягом січня цього року в Рівненській області зафіксували 41 випадок захворювання на кашлюк. За увесь минулий рік таких випадків було 139. А у 2022 – лише один. Про актуальні інфекційні захворювання в області та заходи щодо їх профілактики – далі.

Збільшились на 30%. Мова про показники захворюваності на ГРВІ у поточному епідсезоні у порівняні із минулим роком. За словами спеціалістів, різке зростання спостерігається останні декілька тижнів.

Крім цього, на Рівненщині, як і ще в 11 областях України, був виявлений субваріант коронавірусу «Дженні». Проте загалом захворюваність на ковід залишається на низькому рівні – медики фіксують від 120 до 150 випадків на тиждень.

Відтак, цього місяця спеціалісти обласного центру контролю та профілактики хвороб здійснюватимуть виїзди у віддалені громади області. Мешканці зможуть отримати послуги з імунізації.

Мешканці зможуть отримати щеплення проти коронавірусу, кору, паротиту, кашлюка, правцю, краснухи, гемофільної інфекції, дифтерії та гепатиту В.

Читайте також: Снаряд танку вирвав плече і частину спини: у Рівному лікарі вберегли та відновлюють руку військовому (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.