Чт. Вер 12th, 2024

Яке значення нового законодавства для духовної безпеки України

Предстоятель Православної Церкви України (ПЦУ) митрополит Епіфаній розповів, що новий закон має на меті захистити український релігійний простір від впливу російських релігійних центрів.

Поширюють ідеологію руського мира, виправдовують війну проти України. Там кажуть нам всім відомо, що це так звана Священна війна, що знищення України, це нібито морально виправдана мета і навіть обов’язок російських військ. І в Україні цю ідеологію намагались поширити зокрема через релігійні інституції.

 

Захищаючи наш народ від російської агресії ми маємо разом робити це не лише на полі бою інформаційних, дипломатичних економічних та інших сферах, але і відповідно в духовній, бо без духовної незалежності від кремля, від російської імперії зла ми не можемо говорити про нашу справжню незалежність, – пояснив Епіфаній.

Він додав, що захист духовної незалежності України є критично важливим для збереження національної незалежності.

Епіфаній закликав до діалогу без попередніх умов з представниками УПЦ МП, зокрема митрополитом Онуфрієм та духовенством, адже важливо, аби в України буде спільне майбутнє.

Нагадаємо, напередодні Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який передбачає заборону російської церкви на території України.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.