Сб. Лип 27th, 2024

Споживачі, причому в першу чергу досвідчені сантехніки та спеціалісти, які займаються монтажем інженерних комунікацій, вже оцінили переваги сучасних матеріалів та комплектуючих, виготовлених з них.

Мова про фітинги литі з поліетилену, які завойовують популярність як серед споживачів-аматорів, так і професійних сантехніків. Безперечно, нові комплектуючі мають не тільки переваги але і недоліки, але мінусів тільки один і той, кажуть консультанти Global Engineering, можна ігнорувати, якщо купувати товари у перевіреного постачальника.

Про плюси фітингів литих з поліетилену

Якщо скласти шорт ліст переваг, то у нього варто включити:

  1. Легкість матеріалу;
  2. Міцність матеріалу;
  3. Універсальність;
  4. Простоту монтажу;
  5. Великий асортимент;
  6. Демократичну вартість.

Фітинги з поліетилену виготовляють з матеріалу високої щільності, створеного за технологією низького тиску. Це одна із головних переваг, бо такий матеріал позиціонується як витривалий до різних хімічних і фізичних впливів. Причому мова йде як про зовнішні елементи фітингів, так і внутрішні. Максимальна ступінь витривалості та зносостійкості. Це теж позитивна особливість, дякуючи якій збільшується термін експлуатації системи, для монтажу якої використані такі комплектуючі.

Щодо універсальності, то мають на увазі здатність «працювати» як у неагресивному так і агресивному середовищі. Адже такий матеріал є інертним по відношенню до активних складових агресивного середовища. Знизити міцність фітингу не зможуть навіть критичні температури чи їх перепади. Фітинги з такого матеріалу невразливі для окислення чи іржавіння, не змінюють діаметр під впливом температур. А це значить що за будь-яких умов пропускна здатність всієї системи завжди зберігається на сталому рівні.

Для монтажу фітингів з поліетилену не знадобляться зварювальні роботи. Тобто можна зекономити на майстрові вузького профілю, та оптимізувати часові витрати. Все що вам знадобиться – спеціальний ключ, який підбирають під діаметр деталі, що встановлюється.

До речі про діаметри. Асортимент вражає кількістю варіантів. При цьому підібрати фітинги вийде за діаметром та формою. А от щодо використання, то вони актуальні як при інсталяції трубопроводів промислового типу так і «побутового». Недаремно їх використовують, коли треба влаштувати систему газопостачання, водопостачання чи каналізацію. Також активно використовуються такі елементи при монтажі спеціальних систем для відведення чи «транспортування» хімічних речовин на підприємствах.

Вартість фітингів залежить від різних факторів і в першу чергу від марки виробника. Але по-перше, запропоновані ціни демократичні, по-друге, маючи тривалий ресурс експлуатаційний, фітинги себе виправдовують на всі 100%.

А що про мінуси? Головна проблема – це велика кількість товарів на ринку, що може викликати у покупця складнощі з придбанням саме якісної і оригінальної продукції. Але консультанти Global Engineering запропонують вам тільки оригінальну і сертифіковану продукцію. Отже проблема мінусів – відмінусована автоматично.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.