Сб. Лип 27th, 2024

Без чого не можна уявити комфортний та безпечний дім чи офіс, магазин чи підприємство? Так без правильно інстальованої і ефективної системи вентиляції. Але дуже часто у споживача виникає асоціативна картинка, коли мова йде про повітроводи, з масивними металевими конструкціями. Які коштують шалені гроші як в процесі покупки так і монтажу. Але це в минулому.

Бо сучасне будівництво, як і сучасні системи інженерні, пройшли суттєвий апгрейдинг і передбачають використання систем виготовлених з полегшених але від того не менш міцних матеріалів. Так повітроводи пластиковіhttps://konard.ua/ua/catalog/vozduhovody це якраз той випадок, коли поєдналися міцність, витривалість, безпечність, ефективність та демократична ціна. Ще треба додати довгий термін експлуатації та простоту інсталяції. Не дивно, що саме ці системи набувають все більшої популярності і консультанти konard.ua підтверджують це на власному досвіді.

Особливості використання

Отже пластикові повітродувки мають широку сферу використання. Основна – це промислова. Оскільки для виготовлення систем використовують поліпропілен або ПВХ які мають високі експлуатаційні характеристики, то повітродувки зарекомендували себе як ідеальне рішення для влаштування вентиляційних витяжок на промислових об’єктах, особливо там де йде мова про випаровування агресивних речовин. А для того щоб замовник відчув всі переваги таких систем, їх розробку (проектування в тому числі), виготовлення і монтаж варто довірити досвідченому підряднику.

У покупця виникає закономірне питання, чому варто використовувати саме повітродувки з пластику, коли в минулому активно монтували вентиляційні системи з металу. Невже пластик надійніший? Виявляється так, і це доведено на практиці. Крім того такі системи мають ще кілька переваг, серед яких:

  • Легкість. Тобто вони можуть бути вмонтовані у будівлях різного типу, в тому числі з полегшеними конструкціями;
  • Міцність. Сучасний пластик – то особливий матеріал, підсилений здатний витримувати довготривалий вплив агресивних речовин;
  • Інертність до хімічних речовин. Це дозволяє встановлювати такі системи навіть у приміщеннях де використовуються агресивні хімічні середовища;
  • Простота монтажу. Оскільки системи виготовляються під замовлення в індивідуальному форматі з урахуванням всіх особливостей приміщення, то вони фактично ідеально інтегруються в будівлю і збираються наче конструктор;
  • Витримують складні умови експлуатації, в тому числі критичні температури або температурні гойдалки, підвищену вологість;
  • Мають величезний (більш як 50 років) експлуатаційний ресурс.

Також експерти радять звернути на такі переваги пластикових повітроводів як екологічна безпечність та естетичність. На відміну від вентиляцій, виконаних з інших матеріалів, в основному з металу, пластикові виглядають дуже компактно та акуратно, крім того навіть через багато років експлуатації не втрачають свого вигляду. Ну і ще одним аргументом на користь встановлення саме пластикової вентиляційної системи можна назвати більш демократичну вартість.

Команда професіоналів konard.ua допоможе вам підібрати оптимальне рішення саме для вашого підприємства чи компанії, проведе всі роботи в тому числі проєктні та монтажні. І все це в мінімальні терміни і за демократичну ціну.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.