Чт. Вер 19th, 2024

Коло стискається?

Коло навколо підозрюваного – змикається, але виринають цікаві деталі.

Пістолет «Форт 12-Р», який зʼявився  у кримінальному провадженні за фактом вбивства екснардепа і мовознавиці Ірини Фаріон, було виявлено в квартирі колишньої менеджерки «Дніпромлин».

Це травмат: «пістолет несмертельної дії»?

Як повідомляє «Главком», обшук помешкання експрацівниці «Дніпромлин» відбувся 14 серпня на підставі ухвали Галицького районного суду Львова.

Вказану квартиру жінка орендує разом із братом протягом останніх чотирьох років.

Травматичний пістолет Форт 12Р це зброя не смертельної дії і призначений для стрільби травматичними патронами, оснащеними еластичними гумовими кулями (Фото з Вікіпедії)

Під час слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили, окрім пістолету «Форт 12-Р», магазин до вогнепальної зброї, 150 набоїв, наждачний папір, свердла, викрутки, штангенциркуль, два мобільні телефони, планшет, дві книжечки, пару червоних рукавиць, три гумові кульки і готівку 100 євро та $1,9 тис.  

У суді колишня менеджерка заперечила проти арешту готівки, оскільки ці кошти протягом семи років вона відкладала із заробітної плати та бонусів, які одержувала, працюючи менеджером з продажу продукції у ТОВ «Дніпромлин».

Наступного дня після обушків керівництво підприємства звільнило жінку з роботи.

Не виключено, що пістолет був перероблений під бойові набої, хоча з близької відстані людину можна вбити і з травмату

Суд частково задовольнив клопотання слідчого про арешт майна і зобов’язав його повернути вилучену готівку власниці.

Галицький райсуд Львова наклав арешти на заготовку для глушника, металеве свердло, металевий різець, вилучених в автогаражному кооперативі «Супутник-3».

Також арештовано предмет, схожий на глушник з бронзовою втулкою і товарні чеки «Нової пошти», знайдені в особи, яка пересилала посилки підозрюваному у вбивстві Фаріон В’ячеславу Зінченку



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.