Сб. Лип 27th, 2024

28.09.23

Владислав Стецюк, Андрій Дейнега

Гроші, що падають з дерев. Мова про каштани. У Рівному їх збирають та здають. Скільки на цьому можна заробити та для чого використовують каштани, розповість Владислав Стецюк.

Охочих трохи заробити на каштанах чимало. У парку Шевченка десяток рівнян збирають їх, аби здати на перероблення. Серед них – Юрій. Каже, за три години можна заробити триста гривень.

У Вадима каштани збирає матір. А він їх перевозить до пунктів прийому. За минулий тиждень вони заробили понад дві тисячі гривень. Уторік не збирали, бо ціна на каштани була набагато менша.

[embedded content]

Після збору каштанів, їх несуть у пункти прийому вторсировини.

У Зоряни Козлюк є три пункти прийому вторсировини. У неї кілограм каштанів вартує 5 гривень. Це на дві гривні дорожче ніж торік. Усе залежить від цін, які встановлює інший підприємець, який скуповує каштани.

За цей сезон підприємиця лише на цьому пункті зібрала 400 кілограмів каштанів. Каже, заробіток непоганий, але шкода, що сезон триває лише 2 тижні.

Каштани використовують у фармакології. З них виготовляють краплі, таблетки, гелі, креми для ніг та інші медпрепарати.

Також каштани використовують в профілактичних та косметичних цілях.

До слова, в інтернеті теж купують каштани. Продати їх можна за сім, і навіть за 12 гривень\кілограм. Та така ціна йде від однієї тони сирого продукту.

Читайте також: Пішов на роботу і не повернувся: Поліцейські розшукують безвісти зниклого 45-річного рівнянина

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.