Сб. Лип 27th, 2024


Як виглядає божевільний режим тренувань Абсолютного Чемпіона

Феноменальна перемога Усика над Ф’юрі змусила всіх знову заговорити про його «геніальну техніку» та «неймовірні ноги».

Великою мірою це також і результат величезної самопосвяти, дисципліни і тренувань.

Український боксер завжди багато і вперто тренувався, але з переходом у «супертяжі» його тренування стали ще виснажливішими.

Зацініть, як після бою з Ф’юрі, наш Козак помічає дружину біля рингу

Соцмережі наводять такі факти з його тренувань:

  1. Плавання. Усик великий любитель тренувань під водою та у воді. Ще під час підготовки до Олімпіади його тренер Анатолій Ломаченко змушував Олександра пропливати по 10 кілометрів щодня. Таке ж навантаження було й для Василя Ломаченка.

Завдяки такому тренуванню Усик перетворився на кардіо монстра.

Дерек Чісора розповідав, як був шокований, коли дізнався, що Олександр проводить по 5 годин у басейні.

  1. Затримка дихання під водою. Улюблена вправа для розвитку об’єму легень для учнів Анатолія Ломаченка. Мета – затримувати подих під водою на 4 хвилини.

Також Усик періодично займається під водою боксом із тінню, що також потребує гарної підготовки легень.

  1. Веслування. Коли Усик готувався ще до боїв в олімпійського циклу, о щоранку виходив на озеро під Києвом, аби займатися греблею на байдарці.

У темряві, під дощем, не зважаючи ні на що, він виходив о 4-5 ранку, аби вперто додати свої кілометри на байдарці і ставати – витривалішим і сильнішим. 

  1. Піщані спринти. Анатолій Ломаченко вже не тренує Усика, але саме він прищепив йому та синові альтернативні протоколи для розвитку ніг. Біг на довгі дистанції сильно напружує коліна. А ноги – головна перевага Усика на рингу.

 Тож  Олександр вважає за краще бігати спринти на пляжі. Пісок також допомагає розвинути вибухову силу ніг потрібну, аби різко запускати комбінацію та встигати відійти в бік.

  1. Купання у крижаному озері. Усик не використовує кріокамери або крижані ванни на регулярній основі. Натомість він пірнає в холодне озеро. Досить старомодний спосіб, але для відмінно працює.

Тренування Олександра спрямоване насамперед на подолання самого себе.

  1. Робота з кувалдою. Найпопулярніша класична вправа для розвитку сили удару – використання кувалди на шинах. Усик чи не найлегший із «супертяжів», тож повинен розвивати свій удар.

Звичайно, він все одно б’є слабше за Уайлдера, Ф’юрі, Джошуа та інших велетнів, але прогрес точно є.

  1. Жонглювання. Вся олімпійська збірна України 2008-2012 жонглювала, а Усик у жонглюванні просто майстер. Ця вправа від Анатолія Ломаченка стала однією з ключових.

По-перше, вона розвиває цілеспрямованість. По-друге, це розслаблює розум. По-третє, підвищує координацію та швидкість ударів.

  1. Танці. Усик багато танцює. До боксу він навіть у танцювальну секцію ходив. Олександр вдає, що після тренування просто дуріє, але, насправді, це цільова вправа для розвитку роботи ніг. 

Подивіться:

Тут іноземці розказують про тренування Олександра





Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.