Пн. Вер 16th, 2024

Це узагальнені характеристики людей, але все виглядає правдоподібно

Перша група крові

У людини з першою групою крові генетично закладено сильну волю, самостійність, незабутній оптимізм, цілеспрямованість та віру в себе. У них чудово розвинений інстинкт самозбереження. Вони націлені на успіх і стають чудовими лідерами. Саме цього вони прагнуть, не до влади, а саме до лідерства і досягають у цьому успіху.

Вони швидко відновлюють сили, у них міцна нервова система. Вони відрізняються здоровою емоційністю та сильним темпераментом: реагують на все яскраво, але не перебільшено, а дуже природно. Вони товариські та відкриті, вони не метушаться даремно і завжди мають результат.

Це люди вічного руху, вони люблять ризикувати, схильні до сміливих рішень, їх майже ніколи не мучать сумніви, тому часто здаються упертими. Насправді вони просто точно знають, чого хочуть і як цього досягти.

Крім того, вони добрі та вірні друзі, вміють цінувати дружбу та дружити. Вони чудово контактують з іншими людьми, вміють та люблять спілкуватися. Вони палко і пристрасно люблять. Люди з першою групою крові можуть бути надмірно вимогливими до себе та інших, нав’язувати іншим свій спосіб життя та погляди. Тоді їхня сильна воля і наполегливість переростають у деспотизм.

Їм починає здаватися, що їхні можливості безмежні, що вони точно знають, що і як кому треба робити і як поводитися. У цьому випадку люди з першою групою крові стають надмірно агресивними, силою нав’язують іншим свою волю і можуть бути жорстокими. 

Друга група крові

Представники цієї групи надійні та серйозні, на них можна покластися. Все, що вони роблять, вони роблять сумлінно. У всьому люблять лад. Дисципліновані, законослухняні, працьовиті, які вміють володіти собою, вони є зразком порядної людини, яка вміє жити в суспільстві та поважає інших людей. Вони зазвичай чудово ладнають із людьми.

Вони старанні та обов’язкові, вміють пристосовуватися до обставин і наводити лад навіть серед загального хаосу. Їхні емоції, як правило, приховані – вони ніколи не видають відверто своїх страхів та проблем.

Іноді, в особливо складних ситуаціях, їх ніби прориває, і шквал емоцій, що весь роками накопичується всередині, бурхливо і неконтрольовано виривається назовні.

 

Але такі спалахи у них рідкісні, і після них вони знову надовго стають милими й привітними людьми, здатними все що завгодно зрозуміти, прийняти та пережити з променистою усмішкою.

Вони схильні у стосунках з іншими та в конфліктних ситуаціях терпляче і розважливо в усьому розбиратися, розплутувати найскладніші вузли людських взаємин, вони ніколи не рубають із плеча, не йдуть на таран. Вони завжди знайдуть прийнятний для обох сторін вихід із конфлікту мирним шляхом. Вони добрі друзі, завжди приємні у спілкуванні. У дружбі та любові віддані та вірні.

Попри скритність, ці люди чутливі, вони добре розуміють інших, до того ж завжди доброзичливі. У всьому люблять і віддають перевагу гармонії, спокою та порядку. На їхнє слово завжди можна покластися, вони надійні, якщо вони за щось беруться, то виконують це.

Спокій і прагнення завжди йти мирним шляхом іноді можуть призвести представників другої групи крові до слабкої волі, доходить до повної безхребетності. Надмірна піддатливість, готовність годити всім – це ознаки переростання нормальних якостей у патологічні.

Не грає їм на користь й звичка ховати свої почуття. Найчастіше це призводить до стресу, до невміння розслабитися, зняти напругу, що своєю чергою загрожує хворобами та наростанням внутрішньої озлобленості, яка часто ховається за зовнішньою привітністю.

При цьому відбувається як би внутрішнє закостеніння, притуплюється здатність сприймати нове, згасає чутливість, життя стає нудним і сірим.

 

Третя група крові

Це люди, що володіють великою внутрішньою силою і гнучкістю, здатні адаптуватися до різних умов і спілкуватися з різними людьми, не зраджуючи при цьому собі. Вони товариські, балакучі, легко вступають у контакти, але свої інтереси для них все одно завжди на першому місці, і в цьому сенсі вони індивідуалісти, схильні чинити саме так, як здається правильним і подобається саме їм, попри думку інших. Вони не дуже переймаються тим, щоб підкорятися загальноприйнятим правилам.

Вони незалежні, не надто прив’язуються до місця або до людей, але при цьому вміють ладити з усіма і жити практично скрізь.

Неконфліктні, вміють бути делікатними, зі складних ситуацій виходять за допомогою своєї природної кмітливості та хитрості. Знайдуть спосіб вправно обійти перешкоду замість брати його штурмом. Терпимі до інших людей, вміють співчувати. Вони добре сприймають все нове, тому що за природою мають розвинену уяву, легко вбирають і засвоюють будь-яку інформацію. Їм просто потрібна різноманітність у житті, постійна зміна вражень. Найчастіше своїх емоцій не стримують, бувають гарячими та неприборканими.

Особливо бурхливо їхні почуття виявляються у коханні. Їм властива різка зміна настрою, оскільки їх може вивести з рівноваги те, що для інших пройде непоміченим. Втім, вони можуть бути зовні дуже спокійними та незворушними, але за цим ховається чутлива душа.

Прагнення незалежності іноді може призвести до повного протиставлення себе суспільству. Така людина стає самотньою, не зрозумілою іншими і не розуміє інших. 
Оскільки люди з третьою групою крові дуже легкі на підйом і їм постійно потрібні нові враження, то вони схильні виходити за рамки будь-яких правил і розпорядків, внаслідок чого їхнє життя може перетворитися на суцільні зигзаги.

В результаті вони стають вкрай неврівноваженими, їх що завгодно виводить із себе, вони роблять непередбачувані вчинки. Наростає нервова напруга, яка породжує постійну тривогу, занепокоєння, дратівливість. Все це призводить до перевтоми, синдрому хронічної втоми та навіть депресії. 

Четверта група крові

Це люди, які керуються в житті насамперед почуттями, вони живуть за велінням серця. Здібні на сильні пристрасті. Тверезий розрахунок, здоровий глузд – це у них на другому плані. У них багата уява, яскраве емоційне внутрішнє життя.

Це багатогранні особистості, яким все цікаво, вони хочуть все у житті спробувати, все зрозуміти та все відчути.

Вони відкрито і радісно кидаються назустріч будь-якому спілкуванню, готові відкрити душу будь-якій людині, зустріти її з розпростертими обіймами і поділитися найкращим, що мають. Це робить людей із четвертою групою крові популярними, коханими, вони часто опиняються в центрі уваги, легко завойовують симпатії оточуючих.

Вони привабливі, талановиті у всьому, за що б не взялися, вміють вести за собою. Вони можуть бути як надзвичайно делікатними та тактовними, так і різкими та грубими. Вони можуть дуже швидко приймати рішення і активно діяти, а можуть довго вагатися, перш ніж на що-небудь зважитися. Але зовні вони найчастіше тактовні, спокійні, дипломатичні.

У них загострене почуття справедливості, вони самі завжди справедливі до оточуючих і не зазнають несправедливості від інших. Їм властива звичка аналізувати свої вчинки та думки, розумітися на тому, що відбувається.

У коханні та дружбі вони здатні до повної самовіддачі, абсолютно безкорисливі, думають більше про щастя та благополуччя партнера, ніж про себе. Вони дуже тонко відчувають, мають раниму душу. Людьми з четвертою групою крові дуже часто опановують різні почуття, що стає причиною внутрішнього розладу. При зовнішньому спокої всередині зріє розлад, а причиною тому може стати все, що завгодно: чийсь непривабливий вчинок, погане ставлення з боку коханої людини, просто прояв несправедливості.

Люди з четвертою групою крові схильні у разі будь-яких неприємностей всю провину брати на себе, звідси може розвинутися занижена самооцінка.

Звичка більше думати про інших, ніж про себе, може стати згубною і призвести до саморуйнівних наслідків, починаючи від невміння гідно цінувати себе. Душевна відкритість призводить до нерозбірливості у зв’язках, до надмірної довірливості стосовно деколи негідних людей.

І всі небажані для себе наслідки людина з четвертою групою крові переживає, як правило, поодинці, не обтяжуючи нікого вислуховуванням своїх проблем, що часто призводить лише до посилення внутрішнього конфлікту. У результаті – депресія, невдоволення собою, бажання піти у якийсь ілюзорний світ, неприйняття дійсності. 



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.