Сб. Лип 27th, 2024

29.12.23

Павло Невесенко

З інженерів у сапери. Рівненські рятувальники продовжують розміновувати території фронту, поки наші війська нищать окупантів. Про історію новоспеченого рівненського сапера Степана Гмитрука далі розповість Павло Невесенко.

Це один з фрагментів розмінування деокупованих територій. Ці процеси ще півроку тому були незнайомі для Степана Гмитрука. Він працював інженером сільськогосподарської техніки. Потому знайомий запропонував останньому піти у ДСНС. Після навчання Степан опанував спеціальність водія-сапера. Розповідає він не лише сидить за кермом автівки.

За цей час Степан Гмитрук мав одне відрядження у Херсонську область. Розповідає працювати доводилося і під час обстрілів. Бачили як літають ракети та авіаційні бомби. Зачищащати земля від російських снарядів доводилося постійно.

Також Степан Гмитрук розповідає про один красномовний випадок, який показує, як поводили себе російські загарбники на українській землі.

Колишній інженер розповідає, чому вирішив змінити професію та стати сапером.

І хоча й робота сапера є небезпечною Степан Гмитрук розповідає, при правильному підході можна завжди контролювати ситуацію.

Також рятувальник зізнається, на повне розмінування території України можуть піти десятки років. Не дивлячись на те, що його професія є небезпечною, хоче продовжувати допомагати людям.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.